Când vine valul 5 al pandemiei în România? Nicolae Ciucă a făcut anunțul astăzi, 22 decembrie

,

Nicolae Ciucă a anunțat când vine valul 5 al pandemiei de coronavirs. Iată ce a declarat premierul.


In articol:

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Bruxelles, cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Layen, dar și cu mai mulți oficiali ai blocului comunitar. În urma discuțiilor purtate în Belgia, prim-ministrul a venit cu o veste cruntă pentru români.

Acesta a anunțat când vine valul 5 al pandemiei de coronavirs.

Citeste si: Cum îți dai seama că ai fost infectat cu varianta Omicron a virusului COVID-19? La ce simptom important trebuie să fii atent

Când vine valul 5 al pandemiei?

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți, la finalul întâlnirii cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că valul 5 al pandemiei va ajunge în România în cel mult 3 săptămâni.

Acesta susține că România trebuie să fie cu adevărat pregătită pentru a face faţă noului val pandemic. La rândul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că valul 5 va dura cel puțin 2 luni.

Citeste si: Se impune carantină totală de Sărbători?! Iată ce țări sunt vizate din cauza variantei Omicron

De asemenea, Nicolae Ciucă a declarat că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a mărturisit că principala așteptare pe care o are din partea României este ca țara să fie pregătită serios pentru valul care urmează.

„Mesajul şi esența discuțiilor pe care le-am avut cu doamna președinte Von der Leyen au vizat elementele legate de criza COVID. Este cu adevărat o preocupare majoră vizavi de modul în care fiecare stat membru și Uniunea în ansamblu sunt în măsură să gestioneze pandemia de COVID-19.

De asemenea, am discutat impactul pe care noul val al variantei Omicron îl are deja într-o serie din țările Europei, primind un semnal că trebuie să fim cu adevărat pregătiți pentru ceea ce înseamnă impactul pe care acesta îl va avea și la nivelul țării noastre, discutându-se și despre un interval de timp, probabil nu mai mare de trei săptămâni, în care el va fi prezent și în zona țării noastre.

Ca atare, principalul subiect de discuție a fost legat de modul în care noi suntem pregătiți să gestionăm cel de-al cincilea val.”, spune șeful Guvernului.

Nicolae Ciucă: Vaccinarea este singurul instrument care ne protejează

Mai mult, Nicolae Ciucă a dezvăluit că s-a discutat și despre modul în care decurge campania de vaccinare la nivel național, menționând că este nevoie ca la nivel guvernamental și la nivelul instituțiilor să existe o comunicare care să poată convinge cetățenii să se vaccineze.

Premierul susține că vaccinarea reprezintă singurul instrument care ne protejează, precizând, că vaccinarea ne va ajuta să nu avem la fel de multe cazuri ca în valul 4.

”Şi, desigur, au fost discuții legate de modul în care decurge campania de vaccinare și de necesitatea ca la nivel guvernamental și al instituțiilor de specialitate – și aici insist, instituțiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății – să poată să aibă o comunicare și să convingă din punct de vedere profesional necesitatea ca populația să se vaccineze, fiind, practic, singurul instrument prin care, cu certitudine, așa cum am putut să desprindem din ceea ce s-a întâmplat, nu ne protejează de a ne infecta, în schimb, ne protejează să trecem mai ușor prin boală și să nu avem atâtea cazuri, așa cum am avut în perioada valului 4, când zeci de mii de români și-au pierdut viaţa”, a spus Nicolae Ciucă.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

O mașină condusă de un tânăr de 18 ani a sărit peste un sens giratoriu și a ajuns într-o benzinărie unde a luat foc

Prima întâlnire dintre Klaus Iohannis și Kelemen Hunor, după declarațiile scandaloase ale lui Viktor Orban

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Celebrul scriitor Salman Rushdie, înjunghiat pe scenă la un eveniment cultural din New York

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies