Avertisment despre noua tulpină britanică! Medicul Valeriu Gheorghiță: "Lucrurile pot scăpa de sub control foarte uşor"

,
Medicul Valeriu Gheorghiță
Medicul Valeriu Gheorghiță, avertisment despre noua tulpină britanică

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, spune că este important să respectăm măsurile de prevenție.


In articol:

Valeriu Gheorghiţă spune că dacă nu respectăm regulile este posibil ca lucrurile să scape de sub control extrem de ușor. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a menționat că o mare parte din tineri se infectează cu noua tulpina din Marea Britanie a virusului, astfel trebuie adaptată şi strategia campaniei de vaccinare.

 Valeriu Gheorghiţă
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Medicul Beatrice Mahler, despre valul al treilea de COVID-19: "Va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală"

Valeriu Gheorghiţă, avertisment despre noua tulpină britanică

Medicul Valeriu Gheorgiță a explicat că efectele vaccinării nu se văd imediat, ci la un interval de aproximativ o lună, o lună și jumătate. Cu toate acestea, românii trebuie să respecte toate măsurile de prevenție, pentru a evita un număr mare de infectări cu Covid-19.

"Este foarte importantă respectarea măsurilor de prevenţie, lucrurile pe care cred că le-am învăţat cu toţii şi nu este bine să le uităm, pentru că în situaţia de faţă se pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor, deja vedem ce se întâmplă în Timişoara, spitalele sunt aproape pline.

Impactul vaccinării, după cum am observat şi din experienţa noastră de până acum, apare după un interval de circa o lună, o lună şi jumătate, deci practic, beneficiile nu sunt imediate după ce efectuezi prima doză şi din acest punct de vedere este important ca aceste două măsuri- respectarea

măsurilor de prevenţie, restricţiile care sunt impuse şi de asemenea vaccinarea care trebuie să meargă în paralel şi care trebuie să fie principala modalitate prin care noi asigurăm imunizarea populaţiei- trebuie să fie cât se poate de bine gestionate", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: E oficial! Capitala a intrat în scenariul roșu. Raed Arafat explică de ce se închid restaurantele

Conform stirilekanald, Valeriu Gheorgiță a menționat că aproximativ 5% dintre cei vaccinaţi, indiferent de tipul de vaccin, nu dezvoltă răspuns imun nici după vaccin şi nici după boala naturală, însă şi aceştia

dezvoltă un răspuns imun la nivel celular care protejează faţă de formele severe sau critice de îmbolnăvire.

La începutul pandemiei de coronavirus, persoanele în vârstă erau cele mai afectate. Acum, Gheorghiţă a atras atenţia că a scăzut  vârsta celor care se infectează cu tulpina din Marea Britanie a noului coronavirus.

" Din nefericire, vedem că în contextul actual al infecţiei cu această tulpină britanică avem destul de mulţi tineri care sunt infectaţi şi media vârstei la pacientul care se internează în momentul de faţă în spital a scăzut destul de mult.

Or, ca atare, trebuie să ne adaptăm din punct de vedere al strategiei, inclusiv strategia de vaccinare, la situaţia actuală. Şi ne uităm la ce se întâmplă în Centrul Vechi al Capitalei. Este important să asigurăm şi vaccinarea celor tineri tocmai pentru că ei reprezintă persoanele active şi cei care plimbă virusul dintr-o parte în alta”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Restricții mai dure în România! Guvernul ia în calcul limitarea circulației pe timpul nopții

Germania este de partea Israelului în război: 'Are dreptul de a se apăra în faţa atacurilor Hamas'

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

Reguli noi pentru elevii din Capitală! Cum merg copiii la școală de astăzi, 8 martie

Premierul anunta masuri speciale in zonele cu rata mare de infectare cu COVID-19! "E o nebunie sa lasi locuri libere cand sunt romani care vor sa se vaccineze"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies