Avertisment de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului! S-a găsit oțet fals în rafturile magazinelor

,
Oțet

Avertisment de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului! S-a găsit oțet fals în rafturile magazinelor

[Sursa foto: PixaBay]

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a tras un semnal de alarmă privitor la sticlele de oțet găsite pe rafturile din mai multe magazine din țară. Inspectorii alimentari au găsit oțet fals în mai multe magazine. Iată despre ce sortiment este vorba.


In articol:

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a tras un semnal de alarmă privitor la sticlele de oțet găsite pe rafturile din mai multe magazine din țară.

Inspectorii alimentari au găsit oțet fals în mai multe magazine. Iată despre ce sortiment este vorba.

Avertisment de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului! S-a găsit oțet fals în rafturile magazinelor

Mai mulți reprezentanți ai Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov au efectuat controale în mai multe lanțuri de magazine mari din țară în vederea verificării corelatiei oțetului existent pe piață. S-au recoltat mostre de oțet puse la vânzare în laboratoarele specializate.

Oțet

Oțet fals găsit în mai multe lanțuri de supermarketuri din România

[Sursa foto: PixaBay]

În urma verificărilor, s-a observat că unele mostre din oțetul pus la vânzare în România, despre care s-a spus că sunt făcute din vin, mere sau vișine sunt, de fapt, obținute din total altceva decât ceea ce scrie pe etichetă.

Citeste si: Criză in supermarketuri! Lipsesc alimente de uz zilnic de pe rafturile magazinelor din Marea Britanie: „Ducem lipsă şi de apă”

S-au retras peste 11.000 de litri de oțet de pe piața românească

S-au retras în total 11.500 litri de oțet de pe piață. De asemenea, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 de lei.

Citeste si: Cum putem observa daca fructele si legumele de pe piata au fost tratate cu pesticide in exces? Iata ce recomanda specialistii DSVSA!

S-a decis și oprirea temporară a comercializării celorlalte loturi de produse de același fel deoarece există dubii că ar fi conforme. Măsura este valabilă până când operatorii economici vor prezenta buletinele de analiză care să demonstreze conformitatea acestora.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor  a trimis rezultatele acestor analize Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, cu scopul afișării unei notificări în sistemul de alertă alimentară a Uniunii Europene pentru aceste produse. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Vești proaste pentru români! Accesul în mall și supermarket-uri s-ar putea face pe baza certificatului COVID. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Ionuţ Băluţă a câştigat centura WBC International la categoria supercocoş

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

ALERTĂ alimentară! Ce s-a aflat despre un aliment cumpărat de milioane de români?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies