Cum putem observa daca fructele si legumele de pe piata au fost tratate cu pesticide in exces? Iata ce recomanda specialistii DSVSA!

,
Cum ar trebui sa alegem de pe piata fructe şi legume fără pesticide în exces
Cum ar trebui sa alegem de pe piata fructe şi legume fără pesticide în exces[Sursa foto: unsplash.com]

Ce indicii putem observa atunci cand fructele si legumele au fost tratate cu pesticide in exces! Ce recomandari au lansat specialistii DSVSA!


In articol:

De curand in judetul Suceava, autoritatile DSVSA au inceput sa realizeze controale in piete pentru a descoperi fructele si legumele care au fost tratate cu pesticide in exces, ce pot dauna sanatatii oamenilor. Iata ce recomandari au facut specialistii DSVSA pentru a ne putea da seama care dintre fructele si legumele de piata au sunt tratate cu prea multe pesticide.

Cum putem alege fructele si legumele fara pesticide in exces!

Recent in judetul Suceava autoritatile DSVSA au inceput sa mearga in piete pentru a depista fructele si legumele care au fost tratate cu cantitati mari de pesticide.
Desi valorile acestor substante daunatoare omului, care favorizeaza cresterea fructelor si legumelor pot di stabilite cu precizie doar in laborator, exista si cateva indicii importante care ar trebui sa ne ridice semne de intrebare atunci cand mergem in piata.

"În cazul căpşunelor, este neuniformitate după calibru, formă şi culoare. Vă pot spune, fără analize, că nu au fost tratate atât de tare. Un produs tratat are culoarea roşu foarte aprins. Dacă luaţi produsul acesta acasă, veţi constata că dacă nu îl consumaţi astăzi, mâine începe să se înmoaie", a precizat Teodor Coşuleanu, inginer la Direcţia Agricolă Suceava, potrivit romaniatv.net

Ce recomanda specialistii cu privire la consumul legumelor şi fructelor cumpărate de pe piaţă
Ce recomanda specialistii cu privire la consumul legumelor şi fructelor cumpărate de pe piaţă[Sursa foto: unsplash.com]

Un alt indiciu important de care ar trebui sa tinem cont atunci cand cumparam fructe sau legume ar fi, prospetimea acestora, ce inseamna ca nu au fost aduse de la mare distanta si

implicit ca nu au fost tratate cu multe pestidice pentru a rezista la transport.

"Floarea din vârful castraveţilor abia a început să se usuce. Sunt produşi în România, sunt proaspeţi proaspăt. Cei aduşi din afară sunt netezi, cei de la noi au perişorii care înţeapă", a mai adaugat inginerul Teodor Coşuleanu.

Citeste si: Semnal de alarmă de la nutriționiști! Care este pericolul ascuns al cireșelor

Totodata, Ispectorul Directiei Agricole Suceava a recomandat cum ar trebui sa consuma legumele si fructele achizitionate din piata, pentru ca oamenii sa nu aiba de suferit.

"Orice produs cumpărat de la piaţă trebuie să stea în apă 10 -15 minute, după care trebuie clătit în trei ape înainte de a fi consumat. De ce? Pentru că în coajă sunt şi cele mai multe vitamine şi cele mai multe reziduri. Dacă spălăm bine produsul, reuşim să diluăm substanţele chimice care sunt neprietenoase cu organismul uman", a mai spus inginerul Traian Coşuleanu.

Citeste si: Mare atenție la acest sortiment de roșii! Cum îți dai seama că au fost crescute forțat? Un singur detaliu face diferența

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Boala care afectează din ce în ce mai multe persoane. Medicii atenționează: „Când este diagnosticată, nu mai putem vorbi de vindecare!” Cum poate fi prevenită?

Simona Halep, ironică după victoria de la Moscova: 'Mai joc cu vreo rusoaică în turul următor?'

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Semnal de alarmă de la nutriționiști! Care este pericolul ascuns al cireșelor

Mare atenție la acest sortiment de roșii! Cum îți dai seama că au fost crescute forțat? Un singur detaliu face diferența

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies