Atenție, se ridică mașini! Iohannis a promulgat legea! Unde nu aveți voie să vă parcați autoturismul

,
Masina ridicata
Autoritățile vor putea ridica din nou legal mașini

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe trotuare sau spații verzi.


In articol:

Legea va intra în vigoare din acest weekend. De la intrarea în vigoare, șoferii vor fi obligați să nu ocupe domeniul public cu vehicule în afara spaţiilor marcate expres de administratorul domeniului public. Autoritățile vor avea dreptul să ridice vehiculele dacă vor constata că legea nu este respectată.

Potrivit modificării legale, dacă o mașină staţionează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, Poliţia Locală poate dispune măsura ridicării vehiculului. Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează pe durata a 24 de ore, mai prevede proiectul. 

Totodată, ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează, în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane. Șoferul este direct răspunzător în situaţia în care prezenţa unor persoane fizice şi juridice în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau punerii în executare a măsurii.

Klaus Iohannis semnează
Klaus Iohannis a promulgat modificarea legislativă privind ridicarea mașinilor

Ridicarea vehiculului se dispune, în scris, prin dispoziţie de ridicare, care trebuie să cuprindă cel puţin informaţiile privind data, ora şi locul ridicării vehiculului, gradul profesional, numele şi prenumele poliţistului local care poate dispune măsura, precum şi unitatea din care acesta face parte, indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată, menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului, menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul, date privind numărul de înmatriculare/înregistrare şi marca vehiculului.

Amenda minimă pentru parcările neregulamentare este 290 de lei, iar cea maximă 725 de lei.

Ce modificare a legii mai intră în vigoare în weekend

Camera Deputaților, care e for decizional, a adoptat o lege care reglementează întreținerea clădirilor și proprietăților. Legea va intra în vigoare sâmbătă.

Primăriile vor putea, astfel, să intre în curțile și pe terenurile oamenilor pentru a le curăța de gunoaie, pentru a le deszăpezi, pentru a defrișa sau pentru a curăța diverse plante. Costurile vor fi suportate de proprietari.

Legea va permite autorităților locale inclusiv să poată efectua reparații ale fațadelor clădirilor istorice, care nu au fost îngrijite de proprietari sau au fost lăsate în paragină. La fel, costurile vor fi suportate de proprietari.

Potrivit noii legi, instituţiile publice, persoanele fizice şi juridice au următoarele obligaţii: să întreţină în stare corespunzătoare clădirile pe care le au în proprietate, anexele gospodăreşti, curţile şi împrejmuirile acestora, precum şi instalaţiile aferente acestora, prin efectuarea lucrărilor de reparaţii, amenajări şi a altor lucrări specifice; să asigure curăţarea faţadelor locuinţelor şi a altor construcţii amplasate la frontul străzii, tencuirea şi zugrăvirea periodică a acestora, potrivit măsurilor stabilite de consiliile locale.

Citeste si: Românii vor scoate mulți bani din buzunar! Legea intră în vigoare!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Horoscop vineri, 27 noiembrie. Ce zodie are probleme financiare

Oamenii USR-PLUS împânzesc ministerele şi instituţiile din subordine: Lista funcţiilor vizate

FOTO/ Imagini șocante! Costi Ioniță, filmat gol pușcă de Kanal D la Survivor România! „Se așează zilnic în cap cu toate cele în jos”

Florin Cîțu, anunțul momentului: „România va primi 3 miliarde de euro!” Unde vor ajunge banii?

Ministrul Economiei, vești bune pentru români. Alocațiile copiilor vor fi dublate, iar pensiile vor creşte cu 46 la sută

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies