Românii vor scoate mulți bani din buzunar! Legea intră în vigoare!

,
Bani mulți
Proprietarii neglijenți vor scoate bani mulți din buzunar

Camera Deputaților, for decizional, a adoptat o lege care reglementează întreținerea clădirilor și proprietăților.


In articol:

Primăriile nu mai au niciun motiv să se plângă că cetățenii nu își deszăpezesc proprietățile și terenurile. Camera Deputaților a luat decizia de a le permite autorităților locale să verifice clădirile și terenurile și să efectueze lucrări pe acestea în cazul în care constată că nu este respectată legea.

Totodată, este important de menționat că toate aceste lucrări vor fi plătite de proprietari.

Primăriile vor putea, astfel, să intre în curțile și pe terenurile oamenilor pentru a le curăța de gunoaie, pentru a le deszăpezi, pentru a defrișa sau pentru a curăța diverse plante. Legea va intra în vigoare sămbătă, 28 noiembrie. 

Legea permite autorităților locale inclusiv să poată efectua reparații ale fațadelor clădirilor istorice, care nu au fost îngrijite de proprietari sau au fost lăsate în paragină. La fel, costurile vor fi suportate de proprietari.

Gunoi proprietate
Autoritățile vor putea ridica gunoaiele de pe proprietăți. Costurile vor fi suportate de proprietari[Sursa foto: radiobrasovfm.ro]

Ce prevede această modificare a legii

Modificarea legii a fost votată la începutul lunii în Camera Deputaților, for decizional. Proiectul de lege vine ca o completare a Ordonanţei Guvernului nr.21/2002 referitoare la obligaţiile pe care le au instituţiile şi persoanele fizice sau juridice în gospodărirea localităţilor urbane şi rurale. 

Modificarea legii s-a produs după ce autoritățile locale s-au plâns că nu pot rezolva aceste probleme legate de proprietăți și terenuri fiindcă legea nu le permite decât să îi amendeze pe proprietari.

Potrivit noii legi, instituţiile publice, persoanele fizice şi juridice au următoarele obligaţii: să întreţină în stare corespunzătoare clădirile pe care le au în proprietate, anexele gospodăreşti, curţile şi împrejmuirile acestora, precum şi instalaţiile aferente acestora, prin efectuarea lucrărilor de reparaţii, amenajări şi a altor lucrări specifice; să asigure curăţarea faţadelor locuinţelor şi a altor construcţii amplasate la frontul străzii, tencuirea şi zugrăvirea periodică a acestora, potrivit măsurilor stabilite de consiliile locale.

Totodată, proprietarii trebuie să asigure repararea, spălarea geamurilor şi a vitrinelor, înlocuirea celor sparte, întreţinerea firmelor şi a faţadelor imobilelor pe care le au în proprietate, inclusiv spălarea, curăţarea şi zugrăvirea periodică a acestora.

Citeste si: România va intra din nou în carantină? Specialiștii avertizează: "Numărul de cazuri noi de coronavirus și de decese va continua să crească dacă..."

 

Citește-ne pe
Citește și:

România va intra din nou în carantină? Specialiștii avertizează: "Numărul de cazuri noi de coronavirus și de decese va continua să crească dacă..."

Magazinele ar putea plăti amenzi de până la 100.000 de euro pentru practici neloiale

FOTO/ Imagini șocante! Costi Ioniță, filmat gol pușcă de Kanal D la Survivor România! „Se așează zilnic în cap cu toate cele în jos”

Anunț despre sărbătorile de iarnă din acest an: „O mare reuniune de familie este...”

Florin Cîțu, anunțul momentului: „România va primi 3 miliarde de euro!” Unde vor ajunge banii?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies