Concedieri la stat! Instituția care rămâne fără jumătate dintre angajați!

,
Institutie publica
Veste proastă pentru angajații CJ Bihor[Sursa foto: adevarul.ro]

O instituție de stat rămâne fără jumătate dintre angajați. Anunțul a fost făcut chiar de către șeful instituției.


In articol:

Este vorba despre Consiliul Județean (CJ) Bihor, instituție condusă în prezent de Ilie Bolojan, fostul primar al municipiului Oradea.

Ilie Bolojan a candidat la alegerile locale 2020 pentru șefia Consiliului Județean Bihor, pe care a câștigat-o cu 61.5% din voturi. În prima conferință de la preluarea șefiei CJ Bihor, Ilie Bolojan a anunțat reducerea cu 50% a numărului angajaților instituției.

"În urma analizei făcute în ultima săptămână am constatat anumite chestiuni care nu pot fi contestate. Analizând fiecare structură în parte, făcând comparaţii cu structuri asemănătoare, încărcare de personal, paralelismele, lipsa de coordonare, am luat această decizie pentru noua organigramă care va fi pusă pe ordinea de zi în şedinţa de joi", a declarat Ilie Bolojan, citat de realitatea.net.

În prezent, Consiliul Județean Bihor are 174 de angajați, de la 1 decembrie, de când restructurarea va fi pusă în aplicare, urmând să rămână cu 88 de angajați.

Ilie Bolojan
Ilie Bolojan, noul șef al CJ Bihor și fostul primar al municipiului Oradea[Sursa foto: Facebook/Ilie Bolojan]

Ilie Bolojan promite că instituția va funcționa mai bine!

Cel mai probabil, motivul restructurării este criza economică declanșată de pandemia de coronavirus. De altfel, în conferința de presă Ilie Bolojan a subliniat necesitatea măsurii.

"Suntem nevoiţi să reorganizăm instituţia astfel încât cheltuielile de personal, care ating valori foarte mari, să fie reduse la un nivel suportabil, dar în acelaşi timp să permită oferirea serviciilor în condiţii decente.

De asemenea urmărim să depolitizăm acţiunile Consiliului Judeţean în perioada următoare, să avem o abordare administrativă care se va baza pe o intervenţie activă a CJ în raport cu primăriile din judeţ. Pentru că judeţul nostru nu poate fi schimbat doar de către o instituţie, ci va fi schimbat de bihoreni, sigur, în parteneriat cu primăriile, pentru ca lucrurile să arate mult mai bine în anii următori", a declarat Ilie Bolojan.

Noul președinte al CJ Bihor a menționat că instituția cheltuie lunar în momentul de față 270.000 de euro cu salariile angajaților săi, numărul neincluzând și salariile celorlalte instituții pe care CJ Bihor le are în subordine. 

În ciuda restructurării serioase, Ilie Bolojan promite că instituția va funcționa și mai bine.

"Sunt convins, cu toate nemulţumirile şi supărările care inevitabil vor apărea, că se va dovedi că, în perioada următoare, Consiliul Judeţean va funcţiona incomparabil mai bine, cu personalul redus la jumătate.

La consiliu trebuie să facem din mers două lucruri: să facem o schimbare de curs, deci o nouă orientare care să însemne reorganizarea Consiliului Judeţean, economii făcute la banii bihorenilor, stoparea risipei şi orientarea CJ către bihoreni. Iar în paralel să facem ce ţine de noi pentru dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea nivelului de trai al bihorenilor", a mai declarat Ilie Bolojan.  

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bugetarii, in pericol! Se fac restructurari la stat! Ministrul Finantelor: "Nimeni nu stie cat trebuie redus"

Klaus Iohannis a semnat: se dă liber la angajări în Ministerul de Interne

Cine este și cum arată actuala iubită a celebrului Adrian Sârbu, fostul șef al Pro Tv. Este cu 30 de ani mai tânără decât el

E panica printre salariatii din Romania! De la 1 ianuarie, patronii pot "scapa" legal de oamenii pe care nu-i au la suflet. Care e planul lor

REVOLTATOR. S-a intors la locul de munca dupa terminarea concediului de maternitate, insa angajatorul nu a vrut sa o mai primeasca inapoi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies