E panica printre salariatii din Romania! De la 1 ianuarie, patronii pot "scapa" legal de oamenii pe care nu-i au la suflet. Care e planul lor

Obligatia de a transfera de la angajator la angajat contributiile fiscale prin includerea acestora in salariul brut le ofera companiilor sansa de a-si forta angajatii, pe care nu ii doresc in echipa, sa plece.

„Ordonanţa lasă o portiţă pentru angaja­to­rii care aveau nişte probleme cu nişte angajaţi, să poată să scape de ei mult mai uşor. Poate să se întâmple şi treaba asta şi să se majoreze salariul preferen­ţial, de exemplu. Respec­ti­vul angajat este pus în faţa fap­tului îm­plinit: poate să aleagă să rămână cu salariul semnificativ diminuat sau să plece de bunăvoie“, a spus Gabriel Sincu, director de taxe la o firma de audit fiscal pentru ZF Live.

Mai simplu spus, un angajator poate alege sa nu ii mareasca salariul brut unui angajat "incomod", acesta fiind fortat sa ramana cu vechiul salariu brut, din care se scad mai multe contributii decat inainte, acesta urmand sa primeasca, "in mana", o suma mai mica. Cel mai probabil, majoritatea celor care se vor gasi in aceasta situatie vor alege sa demisioneze si sa isi cauta de lucru in alta parte, unde pot fi platiti mai bine.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies