Veste bună pentru români! Președintele Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea

Author: Luiza Stama
Actualizat: 18 sep 2020, 14:11
Klaus Iohannis

Veste buna pentru romanii care isi doresc sa lucreze! Peste 1500 de posturi au fost scoase la concurs, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

Presedintele Klaus Iohannis  a promulgat legea care permite deblocarea a peste 1500 de locuri de munca in Politie si Penitenciare.

Locuri de munca scoase la concurs

In perioada urmatoare vor fi scoase la concurs posturile din sistemul penitenciar, oferind astfel sansa a 1.527 de romani sa lucreze in Politie. Desi exista peste 4.400 de locuri vacante, finantare exista doar pentru o parte dintre acestea.

Astazi, Presedintele Romaniei a promulgat prin decret Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, act normativ prin care posturile vacante din Politia Penitenciara sunt deblocate. Este adevarat ca la acest moment avem aproximativ 4.500 de posturi vacante in sistemul penitenciar, insa dintre acestea doar pentru 1.527 avem finantare”, a transmis printr-un comunicat, Sindicatul National al Politistilor de Penitenciare.

Citeste si: Vesti bune pentru someri: Statul plateste o parte din salariul acordat de angajator

Citeste si: Locuri de munca disponibile in timpul crizei de coronavirus: unde se fac angajari

Tot Sindicatul National al Politistilor de Penitenciare a precizat ca se doreste depasirea pragului de 13.500 posturi ocupate in Politia Penitenciara.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cele 1.527 de posturi pentru care exista finantare reprezinta un total al procedurilor de ocupare prin concurs pentru posturi de executie (1.398 de posturi), pentru posturi de conducere (25), respectiv pentru trecerea agentilor in corpul ofiterilor – „sesiune unica anuala” (129).

Cei interesati de o cariera in Politia Penitenciara trebuie sa fie atenti, in perioada urmatoare, pentru a vedea in timp util, care sunt penitenciarele unde se fac angajari.

Tot mai multi tineri sunt interesati de o cariera in MAPN si MAI, in ultimii ani.

Citeste si: BREAKING NEWS Klaus Iohannis a promulgat legea! Totul va dura doi ani!

Citeste si: Klaus Iohannis, la Bruxelles: Am obținut pentru România o sumă impresionantă de 79,9 miliarde de euro