Vesti bune pentru someri: Statul plateste o parte din salariul acordat de angajator

,

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri seară, că România poate accesa sume cuprinse între 3 miliarde şi 5 miliarde de euro, finanţare europeană.


In articol:

El a spus că autorităţile vor acorda până la 30 la sută din salariu companiilor care vor oferi locuri de muncă românilor, pe o perioadă de trei luni de zile.

" Putem spune astăzi că România are garanţia că va beneficia de finanţare la nivel european penru a putea pune în practică măsurile de ocupare care au fost gândite la nivelul României, măsuri care vin în sprijin atât angajaţilor, cât şi angajatorilor", a declarat Orban, miercuri seară, la Palatul Victoria.

Orban a spus că România trebuie să ofere o garanţie de până la 400 de milioane de euro şi poate beneficia, conform calculelor Guvernului român, de o sumă cuprinsă între 3 miliarde şi 5 miliarde de euro, suma totală folosită în acest program fiind de 100 de miliarde.

" Evaluarea pe care o avem indică faptul că există aproape 600.000 de români care s-au aflat în şomaj tehnic şi 700.000 de români aflaţi în căutarea unui loc de muncă", a afirmat el.

Citeste si: Vesti bune de la ANAF: bonificatii pentru romani. Ce trebuie sa faci ca sa primesti banii

Citeste si: Se dau bani ca sa ne testam de coronavirus. Cine poate primi banii

Orban a menţionat

că sunt 350.000 de persoane cărora li s-a încheiat contractul de muncă, iar între 300-350.000 de români s-au întors în ţară.

"Vom acorda un procent de până la 30% companiilor care vor oferi locuri de muncă cetăţenilor români care sunt în căutarea unui loc de muncă pe o perioadă de trei luni de zile,” a spus Orban.

Acesta a spus că în ceea ce priveşte categorii precum tinerii absolvenţi sau cei aflaţi în pragul pensonrii angajatorii vor primi "un procent semnficativ din salariul brut pe o perioad de timp

mai lungă”.

Orban a spus că după încetarea perioadei de plată a sumei companiile beneficiare trebuie să păstreze în funcţii angajaţii pentru care au primit acest sprijin.

Şeful Guvernului a mai spus că şi pentru muncitorii zilieri Guvernul va adopta un act normativ care să prevadă o măsură activă de susţinere.

Citeste si: Cum sa iti recuperezi banii din amenda de nerespectare a ordonantei militare, daca ai platit deja

Citeste si: Toti romanii trebuie sa stie! Cat este de astazi amenda pentru nerespectarea restrictiilor

Citeste

si: Bani pentru romani! Cine va primi despagubiri: "A fost emis ordinul comun."

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ludovic Orban: Va fi obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile închise

VIDEO Vlad Voiculescu povestește cum l-a UMILIT Klaus Iohannis

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Zuleyha risca tot pentru Yilmaz! Cei doi fosti iubiti se regasesc in secret! Afla cine ii va surprinde si ce se va intampla, intr-un nou episod din serialul "Ma numesc...

Marius, interdictie inainte de casatoria cu Andreea Pirui! Ce i-a cerut acesteia sa nu faca

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies