Ludovic Orban: Va fi obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile închise

,

Premierul Ludovic Orban a subliniat miercuri că va fi obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile închise, precizând că, în domeniul educaţiei, ordinul care prevede această obligativitate a fost deja publicat.


In articol:

”De asemenea, în domeniul educaţiei, ordinul comun deja a fost emis şi publicat în Monitorul Oficial- şi fac această precizare, pentru că e necesară: va fi obligatorie purtarea măştii. Şi această precizare o fac pentru că va fi obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile închise.

Sigur că purtatul măştii ne creează un oarecare disconfort, sigur că ne poate deranja pe unii dintre noi purtatul măştii, dar această decizie pe care am luat-o- şi iată că avem acordul Parlamentului pentru această decizie- şi aici fac o paranteză: din acest moment, inclusiv liderii PSD şi ai altor partide vor avea obligaţia să respecte această măsură”, a afirmat prim-ministrul.

Conform ordinului invocat, care se referă inclusiv la activităţile de pregătire a examenelor naţionale, ”elevii, personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic vor purta mască de protecţie pe durata activităţilor”.

El a menţionat că purtatul măştii ne fereşte de riscul de a transmite virusul către semenii noştri sau de a fi infectaţi cu virusul.

”Toate celelalte reguli de distanţă fizică sanitară- am văzut că foarte mulţi oameni sunt deranjaţi de faptul că li se ia temperatura. Această măsură este o măsură necesară pentru a diminua riscul ca o persoană care are o temperatură de peste 37,3 grade şi care poate avea virusul respectiv să poată să transmită virusul către alte persoane.

La intrarea în spaţii închise acest triaj este necesar, repet, pentru a-i proteja pe toţi cei care se duc la serviciu, care intră în spaţiile comerciale, care sunt într-o situaţie în care dacă sunt infectaţi, pot să transmită virusul respectiv”, a adăugat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a precizat că joi, până la finalul zilei, toate ministerele vor adopta ordinele de ministru comune, ”ordinul ministrului Sănătăţii cu ordinul ministrului Transporturilor privind regulile de protecţie sanitară şi de securitatea muncii în mijloacele de transport”.

Ministrul Economiei împreună cu ministrul Sănătăţii vor

adopta toate regulile care ţin de desfăşurarea activităţilor comerciale şi alte măsuri care ţin de domeniul economic.

De asemenea, ministrul Muncii împreună cu ministrul Sănătăţii vor adopta ordinul comun privind reguli de protecţie sanitară la locul de muncă şi de securitate a muncii.

Citeste si: Cine nu trebuie să poarte masca de protecție pe perioada stării de alertă? Anunțul oficial al autorităților

Citeste si: Valul doi de coronavirus in China: virusul se comporta diferit in noile focare. Ce au observat specialistii

Citeste

si: Coronavirus Romania- Numar mai crescut de cazuri noi in 24 de ore, fata de zilele precedente: 196 de imbolnaviri

 

Citește-ne pe
Citește și:

Zuleyha risca tot pentru Yilmaz! Cei doi fosti iubiti se regasesc in secret! Afla cine ii va surprinde si ce se va intampla, intr-un nou episod din serialul "Ma numesc...

Scandalul de la Foişor face şi alte victime: Mai puţine transplanturi osoase după transformarea spitalului în suport COVID/ INTERVIU

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Marius, interdictie inainte de casatoria cu Andreea Pirui! Ce i-a cerut acesteia sa nu faca

Gabriel, indragostit de Ligi! El a recunoscut! Urmareste o editie incendiara "Puterea dragostei" ASTAZI, de la 11:00 si 17:00

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies