Anunțul momentului pentru toți românii! Se schimbă vârsta de pensionare! Ce persoane pot ieși la pensie mai devreme

,

Se schimbă vârsta de pensionare pentru acești români! Iată cine poate ieși acum mai devreme la pensie și ce trebuie să facă pentru asta!


In articol:

Schimbări pentru pensionari! Ce modificări au fost luate cu privire la această categorie? Noi condiții în dreptul vârstei de pensionare. Ce amănunte trebuie să știe toți românii?

Pensii 2021
Ce persoane pot ieși la pensie mai devreme[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Raluca Turcan vine cu vești bune pentru români: ”Nu scad veniturile, ci cresc salariile lăsate mereu în urmă”

Cine poate ieşi mai devreme la pensie

Săptămâna trecută a fost depus un nou proiect de lege în Senat, care prevede ieșirea mai devreme la pensie a românilor care au lucrat în condiții speciale de muncă. Peroanele care au lucrat în acest domeniu pot ieși mai devreme la pensie. 

Astfel, potrivit proiectului de lege, vârsta de pensionare s-ar putea reduce cu 5 luni pentru fiecare an lucrat în condiții speciale de muncă, față de 4 luni prevăzute în prezent.

Citeste si: Se dau bani de la stat! Cine poate primi 1500 de lei? Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dat toate detaliile

Potrivit Ziarul Financiar, proiectul propune modificarea art. 18 lit a.), astfel:

"Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite sau în condiţii speciale se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă, care constituie stagii de cotizare în condiţii normale, după cum urmează:

 - 5 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă."

Prin urmare, persoanele care au realizat stagiul de cotizare realizat în condiţii deosebite (ani împliniţi) în cuantum de 1 an vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 5 luni. Iar persoanele care au muncit timp de 30 de ani în condiții deosebite vor putea beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de 15 ani și 8 luni, conform Capital.ro.

Conform legislaţiei, locurile de muncă în condiţii deosebite sunt considerate “locurile de muncă unde gradul de expunere la factorii de risc profesional sau la condiţiile specifice unor categorii de servicii publice, pe toată durata timpului normal

de muncă, poate conduce în timp la îmbolnăviri profesionale, la comportamente riscante în activitate, cu consecinţe asupra securităţii şi sănătăţii în muncă a asiguraţilor”.

Propunerea legislativă nu este încă în vigoare, deoarece ea trebuie să fie adoptată de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis, pentru a putea fi aplicată. Ulterior, urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Veste şoc pentru aceşti români! Iata cine vor fi cei care vor ramane fara pensie! Ce precizari a facut Raluca Turcan!

Barna, întrebat dacă USR-PLUS ia în calcul ieşirea de la guvernare în cazul în care UDMR se opune desfiinţării SIIJ: 'Sunt multe variante în discuţie'

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Care este cel mai mare salariu pe care îl poate câștiga un angajat plătit de stat în România. Raluca Turcanu a dezvăluit care este suma

Pensia revoltătoare pe care Mirabela Dauer o are după 57 de ani de muncă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies