Anunțul momentului! Apare o nouă taxă de poluare? Ce a declarat Ministrul Mediului

,
taxa de poluare
Ministrul mediului a anunțat ca nu se pune problema implementarii unei taxe de poluare in tara noastra

Ministrul Mediului a făcut declarații cu privire la posibilitatea implementări unei taxe de mediu în România.


In articol:

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a adus noi lămuriri cu privire laposibilitatea impunerii unei noi taxe, pentru poluare.  iată ce a declarat ministrul despre această posbiliă nouă taxă și fezabilitatea implementării acestei măsuri în România. 

Ministrul Mediului, declarații despre taxa de poluare

Tanczos Barna, ministrul Mediului,  a anunțat că nu se va impune o taxă pentru poluare în România, în viitorul apropiat. Ministrul a scos în evidență faptul că a purtat deja o serie de discuții privind metode prin care poluarea să fie redusă, fără ca românii să fie nevoiți suporte aceste costuri.

De asemenea, ministrul a adăugat că vor avea loc consultații cu autoritățile locale publice. El a comparat situația României cu cea din Europa, unde există multe orașe cu poluare redusă, din cauza accesului limitat. Astfel, taxele diferă în funcție de nivelul de poluare.

„Sunt foarte multe orașe în Europa unde sunt zone cu poluare redusă, zone unde accesul e limitat. Au taxe locale diferențiate în funcție de nivelul de poluare”, a menționat Tanczos Barna pentru B1 TV.

Citeste si: Poluare in Bucuresti: incendiu puternic la marginea Capitalei

Taxa de poluare nu va fi impusă în România

Ministrul Tanczos Barna a declarat că vor fi implicate autoritățile publice locale, Asociația orașelor, Asociația Comunelor, dar și Asociația municipiilor, iar împreună, acestea vor găsi o serie de metode corecte pentru a gestiona problema poluării.

Ministrul a menționat că producătorii auto sunt și ei vizați de aceste discuții, conform capital.ro. 

„Am avut deja câteva discuții în Minister.

Nu facem propuneri de taxă în niciun caz. În această perioadă vom purta discuții cu reprezentanții autorităților publice locale, cu Asociația muncipiilor, cu Asociația orașelor, cu Asociația comunelor, așa încât să vedem metodele, care e intenția autorităților locale în această privință.

Cu siguranță, rolul lor e esențial. Sunt foarte multe orașe în Europa unde sunt zone cu poluare redusă, zone unde accesul e limitat. Au taxe locale diferențiate în funcție de nivelul de poluare.

Citeste si: Dezastru ecologic în Israel! O balenă de 17 metri, eșuată pe plajă

Acest lucru trebuie discutat în primul rând cu autoritățile locale și continuate discuțiile cu producătorii auto și dezbatera publică la nivelul societății”, a concluzionat ministrul Tanczos Barna, pentru B1 TV.

Citeste si: Schimbari cu privire la noua taxa auto. Cum vor fi romanii afectati

 

Citește-ne pe
Citește și:

Care sunt taxele de complex rezidențial și ce costuri se vor adăuga la întreținere

Un profesor de religie a făcut un copil cu o elevă de 17 ani: a fost condamnat DEFINITIV de justiție

Televiziunea care refuză să o invite pe Paula Seling la emisiuni pentru că este cu Biserica: ”Nu avem ce să facem”

Toţi proprietarii de la bloc trebuie să ştie asta! Se schimba legea! Categoria care nu mai trebuie să plătească întreţinere

Cod Rutier 2021. Ce poți păți dacă lovești o mașină în parcare și nu declari accidentul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies