Anunț tulburător din partea medicului Bob Djavan! După pandemia de COVID-19 ar urma un val de boli crunte

,
Covid

Anunț tulburător din partea medicului Bob Djavan! După pandemia de COVID-19 ar urma un val de boli crunte

[Sursa foto: Facebook Bob Djavan]

Prof. dr. Bob Djavan, medic urolog foarte cunoscut în Europa, a atenționat că, după trecerea valului pandemic, să ne așteptăm la o creștere a cazurilor de cancer.


In articol:

Medicul Bob Djavan a atras atenția că, după pandemia de COVID-19, ar urma o pandemie de cazuri de cancer, care se datorează lipsei atenței asupra pacienților care au diferite afecțiuni, inclusiv afecțiuni oncologice.

Dr. Bob Djavan: „Am văzut o creștere a cazurilor de cancer” 

Covid

Dr. Bob Djavan

[Sursa foto: Facebook Bob Djavan]

„Am văzut o creștere a cazurilor de cancer în stadii mai avansate, pentru că până la urmă această pandemie durează de mai bine de 2 ani. Și dacă pacienții nu vin la controale, vei depista recidive târzii și nu vei depista recidiva unei tumori aflate în stadiu incipient.

Pacienții încă mai cred că dacă se duc la spital se expun riscului de a lua COVID, dar, astăzi, spitalele de azi sunt bine protejate, să spun, astfel încât este mai sigur să fii în spital decât în afara lui.

Citeste si: Vești bune despre a treia doză de vaccin Pfizer! Se pare că aceasta ne-ar putea proteja de varianta Omicron a virusului COVID-19

Așa că mesajul meu este foarte clar: du-te la doctorul tău, du-te la controale. Ceea ce pandemia a făcut a fost să facă o mulțime de victime colaterale atunci când vine vorba de accesul la tratament și de diagnosticare. Asta este multi-facturală: am fost nevoiți să amânăm operații, pacienții nu au venit pentru a primi un diagnostic pentru că au simțit că dacă se duc la spital vor lua COVID.

Unele analize au fost amânate din motive de lipsă de capacitate. Dar lucrul cel mai important este răul colateral pe care l-am văzut la pacienții oncologici, se va întinde pe o perioadă mai mare de timp decât durata pandemiei în sine.

Și va trebui să plătim -facturile- acestor probleme provocate de pandemie pe mai mulți ani de-acum înainte.

Citeste si: Franța scapă de restricții începând cu 2 februarie, după ce a intrat în vigoare certificatul de vaccinare

Evident că este important să fii vaccinat, este important să porți în continuare masca, este important să te porți adecvat și cred că este o decizie care ține de fiecare împarte. Pentru că niciun stat din lume, niciun polițist nu poate să controleze pe fiecare, la orice oră. Asta este o chestiune legată de maturitate, despre câtă înțelepciune avem să ne protejăm pe familiile, să ne protejăm bătrânii, prietenii și colegii de asta (n. red. de COVID-19).

În ceea ce privește Omicronul, să sperăm că vom vedea la un moment dat un final al acestei pandemii, dar dacă se dovedește a fi o altă tulpină peste 3 luni, poate mai agresivă, atunci poate povestea este una fără de final”, a declarat acesta.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Superstiţii de Sfinţii Constantin şi Elena. Ce e interzis să faci pe 21 mai, cum atragi belşugul

Ce este tusea seacă. Cauze și simptome. Ce afecțiuni poate ascunde tusea seacă

Scandal sângeros între două femei din Prahova: Polițiștii fac cercetări pentru tentativă de omor

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Joe Biden a primit un diagnostic năucitor! Președintele american are o leziune pre-canceroasă la colon

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies