Franța scapă de restricții începând cu 2 februarie, după ce a intrat în vigoare certificatul de vaccinare

,
Covid

Franța scapă de restricții începând cu 2 februarie, după ce a intrat în vigoare certificatul de vaccinare

[Sursa foto: PixaBay]

Prim-ministrul francez, Jean Castex, a transmis joi că restricțiile se vor ridica treptat începând cu 2 februarie. Printre măsurile eliminate, se numără și purtarea obligatorie a măștii de protecție în exterior.


In articol:

Începând cu 2 februarie, adică la nouă zile după ce s-a introdus, pe 24 ianuarie, certificatul de vaccinare, restricțiile privind limita de prezență în locurile publice vor fi scoase, iar telemunca nu va mai fi obligatorie, ci doar „recomandată”, a subliniat Castex.

Restricțiile anti-COVID-19 se ridică treptat în Franța începând cu 2 februarie

Covid

Restricțiile anti-COVID-19 se ridică treptat în Franța începând cu 2 februarie

[Sursa foto: PixaBay]

Certificatul de vaccinare, care va ține locul certificatului verde pentru persoanele de peste 16 ani, va fi necesar pentru accesul la activităţi de timp liber, în restaurante, la târguri, seminarii, în transportul public interregional.

Introducerea certificatului de vaccinare, care, potrivit lui Castex, ar urma să permită „ridicarea majorităţii restricţiilor impuse”, va depinde de hotărârea pe care o va lua vineri Consiliul constituţional, sesizat de deputaţi şi senatori din opoziţie.

Citeste si: Arafat, despre valul 5 al pandemiei: "Nu se discută la acest moment despre restricţii suplimentare"

Începând cu16 februarie, cluburile se vor putea redeschide, vor putea fi susținute concerte, se va permite consumaţia în baruri, pe stadioane, în săli de cinema sau mijloace de transport.

Legat de şcoli, prim-ministrul ia în calcul o relaxare a regulilo sanitare la revenirea din vacanţa din februarie, sau cel mult pe 7 martie în anumite locuri.

Citeste si: Florin Cîțu vrea certificatul verde obligatoriu la locul de muncă: "Ar fi dus la mai multe persoane vaccinate"

De asemenea, guvernul a transmis că va începere aministrarea dozei booster, care nu va fi, totuși, obligatorie pentru adolescenţii între 12 şi 17 ani.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Austria a introdus vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru toți adulții! Legea va intra în vigoare pe 4 februarie

Ionuţ Băluţă a câştigat centura WBC International la categoria supercocoş

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Greșeala pe care o fac majoritatea părinților atunci când își duc copiii la vaccinat. Mihai Craiu a dezvăluit cum ar trebui să procedeze...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies