Austria a introdus vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru toți adulții! Legea va intra în vigoare pe 4 februarie

,
Covid

Austria a introdus vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru toți adulții! Legea va intra în vigoare în 15 zile

[Sursa foto: PixaBay]

Parlamentul de la Viena a introdus joi o nouă lege, și anume obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 în rândul tuturor adulților. Este prima țară din UE care recurge la această măsură.


In articol:

Proiectul de lege a fost anunțat în noiembrie 2021 pentru a determina oamenii să meargă în număr cât mai mare să se vaccineze împotriva COVID-19, și a fost aprobat și votat cu 137 de voturi pentru, 33 împotrivă. Măsura devine valabilă începând cu 4 februarie.

„Vaccinarea este şansa pentru societatea noastră să atingă o libertate durabilă şi continuă, fără ca virusul să ne limiteze”, a spus cancelarul conservator Karl Nehammer, înaintea şedinţei din parlament.

Vaccinarea anti-COVID-19 este obligatorie pentru toți adulții din Austria

Covid

Vaccinarea anti-COVID-19 este obligatorie pentru toți adulții din Austria

[Sursa foto: PixaBay]

Proiectul a fost susţinut şi de conducerea partidelor social-democrat şi liberal. Singura care s-a împotrivit a fost extrema dreaptă, considerând că se încalcă libertarea individuală. Liderul FPO (Partidul Libertăţii), Herbert Kickl, care este total împotriva vaccinurilor, a acuzat în timpul dezbaterilor „un proiect care deschide calea totalitarismului în Austria”.

„Nu avem majoritate astăzi în parlament, dar o avem în exterior”, a mai declarat el, precizând că va sfida legea. Mulţi cetățeni sunt împotriva noii legi şi fac manifestații weekend de weekend.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii explică ce trebuie să facă un pacient care are simptome de Covid. Harta centrelor de evaluare

Guvernul a transmis că scopul nu este de a impune nici vaccinarea cu forţa, nici sancţiuni financiare. Acestea ar putea ajunge la 600- 3.600 de euro, dar vor fi eliminate dacă persoana amendată se va vaccina în termen de două săptămâni.

Votul de joi a venit în timp ce Austria a înregistrat un număr record de infectări, aproape 30.000. În jur de 72% din populaţie este vaccinată cu schema completă, procent mult mai mic decât cel din Franţa sau Spania.

Citeste si: Școala online începe de săptămâna viitoare. Ministerul Educației a anunțat ce categorii de elevi se întorc la orele online

Conform Ministerului Sănătăţii, ar trebui să se mai

vaccineze un milion şi jumătate de adulţi. S-a anunţat şi o loterie, cu premii în valoare de 500 de euro pentru vaccinaţi.

Pentru a le permite celor nesiguri să se hotărască, faza controalelor va începe la mijlocul lunii martie.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Două turiste, ameninţate de un angajat al unui restaurant din Mykonos, după un prânz de 600 de euro

Beneficii pentru părinții care au copiii bolnavi de Covid-19. Noi modificări în plin val cinci al pandemiei de coronavirus

FOTO Angajatul unic în România: Scrie Tomosuri sinodale și alte acte sau gramate cu valoare istorică ale Patriarhiei Române

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

După ce Marea Britanie a decis să renunțe la toate restricțiile, OMS trage un semnal de alarmă: ”Nu este momentul să renunțăm”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies