Austria a introdus vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru toți adulții! Legea va intra în vigoare pe 4 februarie

,
Covid

Austria a introdus vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru toți adulții! Legea va intra în vigoare în 15 zile

[Sursa foto: PixaBay]

Parlamentul de la Viena a introdus joi o nouă lege, și anume obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 în rândul tuturor adulților. Este prima țară din UE care recurge la această măsură.


In articol:

Proiectul de lege a fost anunțat în noiembrie 2021 pentru a determina oamenii să meargă în număr cât mai mare să se vaccineze împotriva COVID-19, și a fost aprobat și votat cu 137 de voturi pentru, 33 împotrivă. Măsura devine valabilă începând cu 4 februarie.

„Vaccinarea este şansa pentru societatea noastră să atingă o libertate durabilă şi continuă, fără ca virusul să ne limiteze”, a spus cancelarul conservator Karl Nehammer, înaintea şedinţei din parlament.

Vaccinarea anti-COVID-19 este obligatorie pentru toți adulții din Austria

Covid

Vaccinarea anti-COVID-19 este obligatorie pentru toți adulții din Austria

[Sursa foto: PixaBay]

Proiectul a fost susţinut şi de conducerea partidelor social-democrat şi liberal. Singura care s-a împotrivit a fost extrema dreaptă, considerând că se încalcă libertarea individuală. Liderul FPO (Partidul Libertăţii), Herbert Kickl, care este total împotriva vaccinurilor, a acuzat în timpul dezbaterilor „un proiect care deschide calea totalitarismului în Austria”.

„Nu avem majoritate astăzi în parlament, dar o avem în exterior”, a mai declarat el, precizând că va sfida legea. Mulţi cetățeni sunt împotriva noii legi şi fac manifestații weekend de weekend.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii explică ce trebuie să facă un pacient care are simptome de Covid. Harta centrelor de evaluare

Guvernul a transmis că scopul nu este de a impune nici vaccinarea cu forţa, nici sancţiuni financiare. Acestea ar putea ajunge la 600- 3.600 de euro, dar vor fi eliminate dacă persoana amendată se va vaccina în termen de două săptămâni.

Votul de joi a venit în timp ce Austria a înregistrat un număr record de infectări, aproape 30.000. În jur de 72% din populaţie este vaccinată cu schema completă, procent mult mai mic decât cel din Franţa sau Spania.

Citeste si: Școala online începe de săptămâna viitoare. Ministerul Educației a anunțat ce categorii de elevi se întorc la orele online

Conform Ministerului Sănătăţii, ar trebui să se mai

vaccineze un milion şi jumătate de adulţi. S-a anunţat şi o loterie, cu premii în valoare de 500 de euro pentru vaccinaţi.

Pentru a le permite celor nesiguri să se hotărască, faza controalelor va începe la mijlocul lunii martie.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Superstiţii de Sfinţii Constantin şi Elena. Ce e interzis să faci pe 21 mai, cum atragi belşugul

Beneficii pentru părinții care au copiii bolnavi de Covid-19. Noi modificări în plin val cinci al pandemiei de coronavirus

Lucian Heiuș dă ultimele detalii despre aplicaţia mobilă pentru contribuabili, ANAF Mobil

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

După ce Marea Britanie a decis să renunțe la toate restricțiile, OMS trage un semnal de alarmă: ”Nu este momentul să renunțăm”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies