Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Greșeala pe care o fac majoritatea părinților atunci când își duc copiii la vaccinat. Mihai Craiu a dezvăluit cum ar trebui să procedeze corect

,
vaccinare copii 5-11 ani

Vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani începe în România pe 26 ianuarie 2022

[Sursa foto: unsplash]

Pe 26 ianuarie 2022 începe campania de vaccinare pentru copiii care fac parte din categoria de vârstă 5- 11 ani. Medicul Mihai Craiu a făcut publice detalii despre vaccinul anti-Covid-19, dar a oferit și câteva sfaturi pentru părinți.


In articol:

Înainte ca vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani să înceapă în România, medicul pediatru Mihai Craiu a oferit o serie de lămuriri referitoare la acest vaccin împotriva coronavirusului.

Medicul a vorbit inclusiv despre efectele adverse, dar și despre greșelile pe care le fac părinții atunci când îi duc pe cei mici la vaccinat. Ce ar trebui să aibă în vedere?

Ce trebuie să știe părinții înainte de vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani? 

Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani vor putea fi vaccinați împotriva coronavirusului începând cu data de 26 ianuarie 2022. Dozele de vaccin au ajuns deja în România, astfel că cei mici pot primi serul împotriva noului coronavirus de săptămâna viitoare. Pentru că vaccinul anti-Covid-19 a stârnit o serie de controverse în spațiul public, medicul pediatru Mihai Craiu a făcut o serie de precizări cu privire la serul pe care îl vor primi cei mici. Astfel, medicul a menționat că vaccinul a fost atent studiat de specialiști și că este administrat într-o doză de trei ori mai mică decât cea folosită în cazul adolescenților, astfel că nu există motive de îngrijorare. Mai mult decât atât, medicul Mihai Craiu a vorbit și despre efectele adverse, considerând că riscul ca acestea să apară este foarte scăzut, având în vedere că cei mici vor primi o doză mult mai mică.

Cât despre modul în care ar trebui să se comporte părinții atunci când îi duc pe copii la vaccinat, medicul Mihai Craiu a vorbit despre cea mai mare greșeală pe care o fac adulții în această situație.

De cele mai multe ori, părinții le ascund copiilor că li se va administra vaccinul, lucru complet greșit, consideră specialistul. De preferat ar fi ca celor mici să li se explice pe înțelesul lor cum funcționează vaccinul și de ce este necesar.

„Ne aflăm în fața unui vaccin dedicat copiilor, a fost studiat special pentru copii, într-o doză de trei ori mai mică decât doza de adolescenți și într-un volum mai mic de 0,2ml, deci pot să îi asigur că nu vor simți aproape nimic.

Vor experimenta copiii domniilor lor aceleași efecte adverse pe care le-au avut la alte vaccinuri pe care le-au făcut când erau mai mici.

Din experiența cu alte vaccinuri, de-a lungul anilor, li se spune copiilor că nu se va întâmpla nimic, că merg pentru un consult. Trebuie să le spunem onest că vor merge la spital și că vaccinul nu este o chestie de pedeapsă sau vreo conotație negativă, pur și simplu să-i facă super-eroi în fața super-microbului care poate să le viziteze corpul”, a declarat medicul pediatru Mihai Craiu, conform digi24.ro.

vaccinarea copiilor intre 5 și 11 ani

Vaccinul anti-Covid-19 pentru copii este administrat într-o doză mai mică

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: DOCUMENT Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, 21 ianuarie 2022. Carantină pentru persoanele care vin din aceste țări. România, în zona roșie

Când începe campania de vaccinare a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani?

În România, campania de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe pe 26 ianuarie 2022. Autoritățile au decis că este nevoie de vaccinarea copiilor din această categorie de vârstă pentru o mai mare protecție împotriva noului coronavirus și pentru a reduce riscul apariției complicațiilor ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2. 

Cei mici pot fi programați pe platforma de vaccinare de către părinți sau reprezentanții legali, însă vaccinarea se poate realiza și fără programare. Până joi, 20 ianuarie 2022, pe platforma naţională de vaccinare anti-COVID erau programați pentru vaccin 2.841 de copii cu vârste între 5 şi 11 ani.

Copiii cu vârsta între 5 și 11 ani vor primi vaccinul Comirnaty, care conține 10 micrograme/doză. Acesta va fi administrat intramuscular, în două doze, la un interval de 21 de zile. 

vaccinarea copiilor intre 5 și 11 ani

Medicul pediatru Mihai Craiu a precizat că riscul să apară reacții adverse la copii în urma administrării vaccinului este foarte mic

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Beneficii pentru părinții care au copiii bolnavi de Covid-19. Noi modificări în plin val cinci al pandemiei de coronavirus

 

Citește-ne pe

Citește și:

Bătaie generală la Untold, în faţa scenei la concertul lui David Guetta VIDEO

Ministrul Sănătăţii explică ce trebuie să facă un pacient care are simptome de Covid. Harta centrelor de evaluare

Joe Biden a ieșit dintr-o carantină de două săptămâni și a plecat direct în vacanță

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

21 ianuarie 2022, bilanț coronavirus România. Vineri, numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut din nou

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies