Alexandru Rafila, anunț important despre certificatul verde în România. Când expiră, dacă nu ai doza booster

,

Expiră certificatul verde în România! Iată cine nu va mai avea certificat de la 1 februarie.


In articol:

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat, joi, la Europa FM, că certificatul verde va expira pentru persoanele care nu vor face doza a treia de vaccin (booster) până la 1 februarie.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii explică ce trebuie să facă un pacient care are simptome de Covid. Harta centrelor de evaluare

Certificatul verde expiră la 1 februarie pentru cei care nu au doza booster

Persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie, pentru că de la această dată va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au doza a treia (booster).

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, spune că ste vorba de o directivă europeană care a impus noile reguli.

Citeste si: Când scăpăm de pandemie şi de restricţii. Anunțul lui Adrian Marinescu: "Va fi ultima strigare"

În acest context, cei cu două doze vor fi obligați să o facă și pe a treia dacă vor să își mențină drepturile pe care le au în prezent în pandemie.

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Europa FM în cursul serii de joi.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai explicat că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării.

„Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”, a mai transmis ministrul Sănătăți.

Acesta ar putea fi ultimul val al pandemiei de coronavirus

Totodată, Alexandru Rafila a declarat că valul cinci ar putea fi ultimul din pandemie, după ce a explică că în timp ce transmisibilitatea unei tupini crește, scade patogenitatea.

„Istoria naturală a pandemiilor demonstrează că așa se întâmplă: cu cât transmisibilitatea unei tupini crește, scade patogenitatea. Ceea ce se întâmplă cu această tulpină, Omicron, demonstrează că așa este și mi-e greu să cred că vom mai asista la un număr mare de cazuri cu o tulpină care să fie mai patogenă decât Omicron. E posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută și atunci o să discutăm despre o manifestare de tip endemic, nu epidemic. Cred că anul 2022 va fi cel în care vom încheia această urgență mondială, globală, de sănătate publică ”, a mai precizat Alexandru Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Anamaria Prodan, primele declarații despre loviturile pe care le-a primit de la Reghecampf: „M-a târât, a vrut să dea în mine”

Germania `și-a trimis om` la refendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia: e un greu din energie care a provocat indignare acasa

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare și obligat să plătească daune de 700.000 de euro familiilor celor două fete răpite

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies