Anunt important pentru elevi si parinti! Ministerul Educatiei a anuntat asta printr-un comunicat

,
300 de scoli din tara sunt in scenariul rosu

Ministerul Educatiei a anunta joi, printr-un comunicat de presa, ca 300 de unitati de invatamant desfasoara cursuri online, conform scenariului trei.


In articol:

Un anunt important pentru elevi si parinti vine de la Ministerul Educatiei care a transmis joi, printr-un comunicat situatia pe scenarii a unitatilor de invatamant din tara.

Cate scoli sunt in fiecare dintre cele trei scenarii

Astfel, 300 de unitati de invatamant desfasoara cursurile online, adica elevii invata de acasa, in fata calculatoarelor sau tabletelor.

Alte 4.375 de unitati de invatamant sunt in scenariul mixt, adica scenariul doi, iar 12.981 de scoli isi primesc elevii la clase.

Joi, inspectoratele scolare din toata tara au centralizat datele si le-au transmis catre Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Potrivit ordinului comun al ministrului Educatiei si Cercetarii si al ministrului Sanatatii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile/institutiile de invatamant stabilesc unul dintre cele trei scenarii de functionare este rata incidentei cumulate, respectiv: numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Comunicatul Ministerului Educatiei

" Astazi, 17 septembrie, in conformitate cu datele transmise de inspectoratele scolare, se inregistreaza urmatoarea situatie: 12.981 de unitati de invatamant in scenariul 1 (S1)- participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara; 4.375

de unitati de invatamant in scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie. 300 de unitati de invatamant in scenariul 3 (S3)- participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online", a explicat ministerul.

scoala online
scoala online, solutia pentru educatie in pandemie

Citeste si: Scoli INCHISE in ultima clipa! Coronavirusul face ravagii in scolile din Romania!

Citeste si: Drama tatalui care si-a dus fetita la scoala fara masca: ‘’Nu plange, copilul meu!’’ Reactia incredibila a celorlalti parinti

Citeste si: Cate zile de scoala fac elevii in anul scolar 2020-2021? In semestrul II sunt două vacanțe de Paște

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Calendar ortodox 18 septembrie. Ce sfant sărbătoresc romanii

Decizie luată de Nicolae Ciucă: Guvernul va plăti subvenția pentru apă caldă și căldură în localitățile cu probleme, printre care București și Constanța

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Mariana si Cristian Comanici, nunta la Puterea dragostei! In rochie de mireasa, ea a aruncat si buchetul!

Au rupt logodna? Berna a dezvăluit motivul pentru care ea și Philip s-au despărțit: "S-a produs o ruptură din momentul în care..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies