Drama tatalui care si-a dus fetita la scoala fara masca: ‘’Nu plange, copilul meu!’’ Reactia incredibila a celorlalti parinti

Author: Luiza Stama
Actualizat: 31 ian 2021, 10:40
tata fetita Foto(5)
Tatal si-a adus fetita la scoala fara masca de protectie

Scoala a inceput, altfel decat cum eram obisnuiti. Drama unui tata care si-a dus fetita la scoala fara masca.

Pe 14 septembrie, scolile s-au deschis, cu permisiunea autoritatilor si cu cateva reguli impuse in scopul de a limita raspandirea virusului care a imbolnavit si ucis foarte multi oameni pe planeta.

Drama unui tata care si-a dus fetita la scoala fara masca este doar unul dintre exemplele ca pandemia de coronavirus este un moment greu care ne va marca pe toti, probabil pentru tot restul vietii.

Scoala in pandemie

Dupa mai multe discutii, sedinte si declaratii despre deschiderea anului scolar, parintii au fost informati ca si prezenta la scoala se va face cu purtarea mastii de protectie, cu distantare sociala si cu recomandarea de a ne dezinfecta mainile de cat mai multe ori. Specialistii din intreaga lume au stabilit ca acestea sunt masurile care ne pot feri de infectarea cu coronavirus, iar majoritatea statelor au adoptat aceste masuri ca si legi sau, hai sa le spunem obigativitati.

Scoala in pandemie se va desfasura cu respectarea acestor reguli.

Dar cum ramane cu copiii? Cum ramane cu libertatea? Cum ramane cu educatia? Cel mai probabil ca virusul de care ne temem toti, mai mult sau mai putin, ne ofera chiar acum o lectie si face parte, fara indoiala din evolutia nostra, ca specie.

Obligativitatea purtarii mastii de protectie, drama pentru un tata

Luni, 14 septembrie, parintii si-au luat copiii de mana si au pornit spre scoala! Dupa o lunga vacanta, cei mici si cei mai mari au plecat sa invete, din nou. Educatia, drept fundamental al oricarui copil, trebuie continuata, iar acest lucru este stiut de adulti, insa conditiile in care ne indreptam copiii spre educatie nu sunt legate doar de masurile si regulile pe care le impun autoritatile. Nu e nimic nou in a spune ca educatia incepe si se incheie acasa, in sanul familiei, iar la acest capitol suntem cu totii unici, diferiti.

Fara ca cineva sa fie fericit ca poarta o masca de protectie la scoala, copiii s-au conformat spuselor parintilor, iar marea majoritate a celor prezenti la institutiile de invatamant au luat parte la deschiderea anului scolar, trecand peste amanuntul ca poarta o masca.

Acest lucru nu s-a intamplat insa cu toata lumea!

Un tata din Romania nu a putut sa treaca peste acest amanunt, iar faptul ca fetita lui nu a fost primita in scoala fara o masca de protectie s-a transformat repede intr-o drama.

Dramatic este si faptul ca fetita, stinghera pe un trotuar, inconjurata de adulti si copii care pastrau distanta sociala, a trait niste emotii care nu ar fi trebuit sa existe in prima zi de scoala. Copila a fost altfel decat fericita, entuziasmata, curioasa sau vesela, asa cum au fost intotdeauna copiii in aceasta zi speciala.

Tatal si-a adus fetita la scoala fara masca

Cand tatalui fetitei i s-a spus ca micuta nu poate intra in curtea scolii fara masca de protectie, barbatul a suferit brus o revarsare de frustrare. Cu totii stim si intelege despre ce frustrare este vorba, caci pandemia ne-a adus-o tuturor in dar, insa nu toti am ales sa lasam frustrarea personala sa umbreasca momentul unic in care copilul nostru merge la scoala, in prima zi a anului scolar.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

" Nu exista niciun fel de pandemie!", a sprigat tatal micutei prin gard, purtand o masca de protectie, catre ceilalti parinti care erau in curtea scolii.

" Pana acum, cand s-au jucat in parc nu a fost nevoie sa poarte nicio masca! Ea este fetita mea! Pai da, din cauza ca nu o lasa (plange).", a spus tatal.

" Este momentul ca copilul meu sa respire liber, atata tot! Nu ma intereseaza! Copilul meu este liber! Nu plange, copilul meu! Nu plange! Nu este din cauza mea, este din cauza sistemului vostru pe care il acceptati cu totii! V-ati pus mastile pe fata si toti asteptati sa vi se bata joc de copiii vostri." a continuat barbatul.

"Eu nu accept sa mi se bata joc de copiii mei. Nu accept sa-si bata cineva joc de copilul meu! Mi-am adus copilul la scoala!", a urlat tatal, disperat ca fetita lui nu a fost primita.

Urletele parintelui au fost si mai apasate cand si-a dat seama ca nimeni nu il sustine si nu ii confirma ca ar avea dreptate! Cu nervii intinsi la maxim, tatal a ramas si fara auditoriu pentru ca ceilalti parinti au intors spatele si au plecat, din scena dramei fata de care erau oricum neputinciosi.

Multi au privit cu ochii mari catre tatal si fetita de dincolo de gard, cativa au incercat sa il tempereze pe barbat, doar unii au avut curajul sa ii spuna ca drama fetitei este din cauza lui, insa niciunul nu a putut sa o ajute pe micuta sa paseasca pragul scolii, in prima zi, pe 14 septembrie.

Citeste si: Alexandru Morosanu si-a povestit drama, cu lacrimi in ochi! "Mama m-a abandonat, nu o suport"

Citeste si: Drama pe care o ascunde Daiana de la Puterea dragostei sezonul 2! Tatăl ei a părăsit-o când era foarte mică!