„Am deşertat sacul şi am găsit copilul, învelit într-o perdea”. Declarațiile înfiorătoare ale femeii care a găsit bebelușul aruncat la groapa de gunoi din Oravița

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 dec 2023, 01:35

Trupul neînsuflețit al copilului a fost preluat de către medicii legiști, pentru a efectua autopsia, în vederea stabilirii cauzelor decesului

Sursa: antena 3.ro

Un bebeluș a fost aruncat la groapa de gunoi din Oravița, într-un sac menajer. Din nefericire, în momentul în care sacul a fost desfăcut, copilul nu mai era în viață, iar poliția încearcă să dea de urma mamei copilului.

O mamă din Oravița și-a abandonat bebelușul la groapa de gunoi, după ce l-a băgat într-un sac și l-a înfășurat. Angajații care au făcut descoperirea macabră au oferit mai multe detalii despre cele întâmplate.

Declarațiile înfiorătoare ale femeii care a găsit un bebeluș la groapa de gunoi din Oravița

Trupul neînsuflețit al copilului a fost preluat de către medicii legiști, pentru a efectua autopsia, în vederea stabilirii cauzelor decesului.

Conform primelor informații oferite de oamenii legii, copilul fusese născut în urmă cu doar câteva zile și era o fetiță.

Cadavrul bebelușului se află la morga Serviciului Medico-Legal de la Reșița. Mai mult decât atât, groapa de gunoi la care copilul a fost aruncat se află la o distanță semnificativă de zonele locuite.

„A venit gunoiul de pe oraş. Maşina de gunoi care a descărcat şi, ulterior, noi selectăm reciclabilul.

Întâmplător, într-un sac, a venit colegul şi mi-a spus că este un copil. Mi-a zis că este în sac.

Citește și: „Sasha o cheamă și pe cățelușa mea”. Reacția uimitoare a unui internaut, după ce Theo Rose a spus cum îl va chema pe fiul ei

Am deşertat sacul şi am găsit copilul într-un sac menajer negru, învelit într-o perdea.

Am anunţat autorităţilor. Să ştiţi că avem o grămadă de căţeluşe care îşi poartă puii în gură. Numai mamă nu poate fi să arunce cu copilul la gunoi", a povestit femeia care a deschis sacul, conform antena3.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Sacul fusese, inițial, aruncat la tomberon

Anchetatorii încă cercetează cazul, dar știu că bebelușul fusese băgat în sac și aruncat la un tomberon. Ulterior, mașina de salubritate a transportat sacul la groapa de gunoi, acolo unde a și fost descoperit.

În cazul în care mama copilului va fi identificată și găsită, va trebuie să fie expusă unei expertize psihiatrice, pentru a se afla dacă suferă de vreo tulburare cauzată de naștere.

În cazul în care se afla într-o astfel de stare, în momentul în care a comis fapta, pedeapsa va fi de până la cinci ani de pușcărie.

Cu toate acestea, dacă era conștientă de fapta comisă, va fi cercetată pentru omor și poate sta în spatele gratiilor până la 25 de ani.

Citește și: O tânără de 21 de ani a fost găsită fără viață, înfășurată în cearșafuri, într-un coș de cumpărături. În ziua dispariției, își anunțase mama că se întoarce acasă

„Polițiști de la Poliția Orașului Oravița au fost sesizați despre faptul că la o haldină de gunoi din oraș a fost găsit cadavrul unui bebeluș, aruncat într-un sac menajer.

Momentan cercetările sunt în curs de desfășurare, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și de drept și dispunerii măsurilor legale, care se impun”, a transmis IPJ Caraş-Severin, potrivit libertatea.ro.