ADMITERE liceu 2021. Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, informatii de ultimă oră inainte de repartizarea computerizata!

,
ministrul educatiei
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a facut recent un anunt important inainte de repartizarea computerizata[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit recent despre neintelegerile aparute in privinta notelor de la Evaluarea Nationala si Bacalaureat si a anuntat si cateva posibile schimbari.


In articol:

De curand, Ministrul Sorin Cîmpeanu a transmis care sunt posibilele cauze pentru care au existat discrepante mari, intre notele obtinute de catre unii elevi dupa prima etapa de corectare si dupa cea de-a doua, dupa efectuarea contestatiilor.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, informatii importante inainte de repartizarea computerizata! Ce se va intampla cu profesorii care au corectat

Ministrul Educatiei a precizat care sunt posibilele cauze care au dus la diferente mari intre evaluarile profesorilor in prima etapa de corectare si cea de-a doua dupa realizarea contestatiilor. Dupa multe analize efectuate asupra subiectelor de examen si asupra baremelor de corectare, acesta a spus ca totul a fost conceput corect.

ministrul educatiei
Ministrul Sorin Cimpeanu a facut declaratii despre ceea ce se va intampla cu profesorii care nu au evaluat corect lucrarile unor elevi.[Sursa foto: Facebook]

"Am fost zi de zi la fiecare probă și baremul, în comparație. Insist că subiectele au fost corect formulate, gradul de dificultate a fost unul corect, iar baremul a fost fragmentat atât de mult încât era foarte greu să greșești, mai ales la Evaluarea Națională.
Și totuși am avut diferențe mari, ceea ce înseamnă că subiectivismul este pronunțat, avem nevoie de o corectare obiectivă care să fie făcută de evaluatori care nu se cunosc între ei și să fie făcută de un soft care nu mai greșește la evaluări tip-grilă.


În aproape 6.000 de cazuri diferența a fost mai mare de un punct între nota obținută inițial și cea de după contestații. Am avut și diferențe foarte mari, am cerut acolo o re-evaluare, știu și profesorii care au corectat.
Fiecare profesor în parte care a greșit, este vorba de zeci de profesori, nu vor mai putea corecta după aceste diferențe flagrante între corectarea inițială și cea de după contestații.

Pot fi multe cauze, dar niciuna nu poate justifica niște diferențe atât de mari (n. red. de 3-4 puncte între evaluări). Cred că anii trecuți nu au fost miniștrii atât de curioși unde au fost situații cu diferențe foarte mari. Eu nu îmi pot explica diferențele foarte mari între prima, a doua, a treia și a patra evaluare, acelea nu mi le pot explica, cel puțin eu",
a precizat Sorin Cîmpeanu, la DIGI24.

Citeste si: Schimbări majore în sistemul de corectare al lucrărilor de Evaluare Națională. Sorin Cîmpeanu a anunțat că de anul viitor vor fi corectate electronic: ”Am dreptul să fiu optimist”

Totodata Ministrul Educatiei a mai subliniat si faptul ca in privinta cazului de la Galati, unde a fost trecuta in sistem nota 3 in loc de 8,40, a fost de fapt o greseala de ordin administrativ de introducere a notei.

In privinta admiterii la liceu, pe baza de examene ce reprezinta o optiune prevazuta in proiectul „România Educată”, ministrul a precizat ca este posbil ca acest lucru sa nu se intample din septembrie 2022, chiar daca noua lege a educatiei va intra in vigoare la inceputul anului 2022.

"Sunt ipoteze de lucru care vor intra în dezbatere. Un lucru clar este că această admitere la liceu, dacă va fi, va fi înainte de Evaluarea Națională. Un alt lucru clar este că va fi în aceeași zi și la aceeași oră pentru toate liceele care vor dori să organizeze concurs propriu de admitere. Mai departe, toată paleta ipotezelor rămâne deschisă", a mai adaugat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Atenție părinți! Schimbare majoră în învățământ. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul care va afecta mii de elevi

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

AFLĂ: REZULTATE admitere liceu 2021. VERIFICĂ rezultatele repartizării computerizate 2021!

Rareș Bogdan cere șefei Comisiei Europene să oprească asasinatele din parcările de TIR-uri

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

MEDIE admitere liceu 2021. Cum se calculează media de admitere la liceu în acest an?

Cu cât a crescut după contestaţie nota unui elev din Galaţi care a luat 3 la proba de Matematică de la Evaluarea Naţională

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies