Schimbări majore în sistemul de corectare al lucrărilor de Evaluare Națională. Sorin Cîmpeanu a anunțat că de anul viitor vor fi corectate electronic: ”Am dreptul să fiu optimist”

,
Schimbări majore în sistemul de corectare al lucrărilor de Evaluare Națională
Se schimba sistemul de corectare la Evaluarea Nationala, a anuntat Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Educației a anunțat că vrea ca lucrările de Evaluare Națională să fie corectate electronic, începând de anul viitor. Noul sistem de corectare se aplică atât pentru examenul național, cât și ca proiect pilot la Bacalaureat, a spus Sorin Cîmpeanu.


In articol:

Ministrul Eduacției a anunțat că are în plan ca lucrările de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat să fie, începând de anul viitor, corectate electronic.

Se schimba sistemul de corectare la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Ministrul Educației a precizat că are planuri mari pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, începând de anul viitor.

Schimbări majore în sistemul de corectare al lucrărilor de Evaluare Națională
Ministrul Educației, despre corectarea lucărilor la Bac si Evaluarea Nationala[Sursa foto: Facebook]

”Există deja un proiect pilot și sunt colegi cu inițiativă – nu e o inițiativă instituționalizată, a ministerului, ci o serie de colegi au demarat la nivelul evaluării pentru clasa a șasea acest proiect pilot. Evaluări la matematică-științe, cărora să le fie alocat un cod pe fiecare item și să fie culese rezultatele pe fiecare item. Ai o imagine mai clară asupra a ce nu a mers și ce a mers bine, pentru a vedea ce trebuie să faci pe viitor. Itemii au competențe corespondente. Când analizezi pe fiecare item în parte, vezi că elevii sunt deficitari pe acele competențe, trebuie să te concentrezi mai departe în procesul de predare tocmai pe acele competențe”, a spus ministrul.

Citeste si: Anunțul momentului pentru elevi! Ar putea fi introduse tichetele pentru meditații!

Sorin Cîmpeanu a precizat că își dorește ca acest sistem să fie aplicat și pentru Evaluarea Națională, în cazul elevilor de clasa a VIII-a.

”Dacă tot am introdus acest sistem apropiat de Bologna, cu acest barem fragmentat în care se punctează fiecare răspuns bun sau greșit din partea elevilor, următorul pas ar fi corectarea informatizată la nivel de item”, a adăugat Cîmpeanu.

Schimbări majore în sistemul de corectare al lucrărilor de Evaluare Națională
Elevii vor scrie de mana in continuare[Sursa foto: Facebook]

Corectarea lucrărilor electronic va fi singura schimbare care se va produce la examenul național, elevii vor scrie în continuare lucrările ca și până acum.

Ministrul a mai spus că în fiecare clasă va fi câte un scaner, iar finanțarea proiectului se poate face din bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Nu scanerul mă îngrijorează. Problema e să existe în fiecare școală un profesor competent care să atribuie acel cod lucrării și să știe să scaneze. Profesorii corectori vor putea să corecteze online, fără să se mai cunoască între ei.

Deci elimini de tot subiecivismul”, a spus Cîmpeanu. 

Acest sistem ar urma să intre în vigoare de anul viitor.

Citeste si: Vești proaste pentru elevi! Vacanța de vară va fi scurtată. Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Vești proaste pentru elevi! Vacanța de vară va fi scurtată. Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației

Director medical al Spitalului Colentina anunță un număr mare de cadre medicale infectate: Nu aş descrie situaţia ca fiind una rea, era aşteptată

Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Atenție părinți! Schimbare majoră în învățământ. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul care va afecta mii de elevi

Anunțul momentului pentru elevi! Ar putea fi introduse tichetele pentru meditații!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies