AFLĂ: REZULTATE admitere liceu 2021. VERIFICĂ rezultatele repartizării computerizate 2021!

,
rezultate admitere liceu 2021
Rezultatele admiterii la liceu 2021 vor fi afișate pe 24 iulie 2021[Sursa foto: captura evaluare.edu.ro]

REZULTATE admitere liceu 2021. Când vor afla absolvenții de gimnaziu rezultatele repartizării computerizate 2021? Iată unde vor fi afișate.


In articol:

REZULTATE admitere liceu 2021. Absolvenții de gimnaziu urmează să completeze listele cu opțiunile pentru înscrierea la liceu, iar în urma repartizării computerizate 2021, aceștia vor afla liceul la care vor învăța în următorii 4 ani.

Iată când vor fi făcute publice rezultatele admiterii la liceu 2021 și unde trebuie să intre elevii pentru a verifica la ce liceu au fost repartizați.

REZULTATE admitere liceu 2021. Când are loc repartizarea computerizată 2021?

REZULTATE admitere liceu 2021. Repartizarea computerizată la liceu va avea loc în perioada imediat următoare, iar absolvenții de gimnaziu sunt nerăbdători să afle liceele în care vor învăța în următorii ani. Astfel, după ce au trecut de emoțiile Evaluării Naționale 2021, pentru elevi urmează un nou pas important și anume admiterea la liceu 2021. 

Ministerul Educației a anunțat calendarul admiterii la liceu 2021, iar potrivit datelor oficiale, rezultatele admiterii la liceu 2021 vor fi făcute publice pe data de 24 iulie 2021, atunci când va avea loc repartizarea computerizată 2021. Acest lucru înseamnă că pe 24 iulie 2021, Ministerul Educației   va comunica rezultatele candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat. 

Rezultatele admiterii la liceu 2021 vor fi afișate atât pe site-ul Ministerului Educației, cât și la unitățile de învățământ gimnazial. Tot în acceași zi vor fi publicate și listele cu locurile neocupate în unitățile din învățământul liceal de stat din fiecare județ în parte, dar și din București.

După publicarea reultatelor admiterii la liceu 2021, în perioada 25-28 iulie 2021 va avea loc depunerea sau transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. 

admitere liceu 2021
Rezultatele repartizării computerizate în licee vor fi făcute publice și pe EDU.RO, în secțiunea dedicată admiterii la liceu 2021[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: MEDIE admitere liceu 2021. Cum se calculează media de admitere la liceu în acest an?

CALENDAR admitere liceu 2021. Perioada în care este organizată repartizarea computerizată în licee

Ministerul Educației a anunțat cum se va desfășura admiterea la liceu în 2021 și care este calendarul oficial. Iată când se fac înscrierile:

„Prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data

începerii cursurilor anului școlar 2021-2022

16 – 22 iulie 2021 – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită!

Completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

NOTĂ: Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi și candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, care doresc să participe la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022, completează opțiunile în perioada 20 – 22 iulie 2021.

16 – 22 iulie 2021 – Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică
centralizată) a datelor din fișele de înscriere

16 – 22 iulie 2021 – Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.

22 iulie 2021 – Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată. Predarea/transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la centrul de admitere județean/al municipiului București.

22 iulie 2021 – Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată.

23 iulie 2021 – Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională.

23 iulie 2021 – Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată

24 iulie 2021 – Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

24 iulie 2021 – Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București.

25 – 28 iulie 2021 – Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

29 iulie 2021 – Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației
locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022

A doua etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani

29 iulie 2021 – Afișarea situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților rromi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă În a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 – 2021, candidații rromi și candidații cu CES își păstrează prioritatea pe locurile destinate fiecărei categorii, care au rămas libere după soluționarea situațiilor speciale.

29 iulie 2021 – Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

30 iulie 2021 – Desfășurarea/Echivalarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

2 august 2021 – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații.

29 iulie – 5 august 2021 – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și de către candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat.

Notă: Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

29 iulie – 4 august 2021 – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care solicită înscrierea pe locurile speciale pentru rromi, respectiv pe locurile distinct alocate pentru candidații cu CES în unitățile de învățământ de masă și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ.”, se arată în comunicatul oficial al Ministerului Educației. 

Citeste si: ADMITERE liceu 2021. Cum se face admiterea la liceu și cum arată fișa de înscriere?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Atenție! Ce se va întâmpla cu şcolile dacă vine valul 4 al pandemiei? Ministrul Cîmpeanu: "În funcţie de evoluţia epidemiologică..."

România, arătată cu degetul în Europa: Capitolul la care este codașă în UE

Simona Halep îl DISTRUGE pe Smiley! De ce NU l-a vrut la nunta ei sub nicio formă! Ce s-a întâmplat între cei doi

ADMITERE Politehnică 2021. Calendarul examenelor și actele necesare înscrierii

Admitere Academia de Poliție 2021. Calendarul examenelor și actele necesare înscrierii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies