MEDIE admitere liceu 2021. Cum se calculează media de admitere la liceu în acest an?

,
medie admitere liceu 2021
Repartizarea în licee se face în funcție de media de admitere [Sursa foto: captura evaluare.edu.ro]

MEDIE admitere liceu 2021. Pentru absolvenții de clasa a VIII-a urmează o nouă etapă importantă: admiterea la liceu. Cum se calculează media în funcție de care se va face repartizarea?


In articol:

MEDIE admitere liceu 2021.

Admiterea la liceu 2021 de face pe baza mediei de admitere. Astfel, elevii care au absolvit clasa a VIII-a și au susținut Evaluarea Națională 2021 vor fi repartizați în liceele din România în funcție de media de admitere. Cum se calculează acestă medie și ce ar trebui să știe elevi?

MEDIE admitere liceu 2021. Iată cum se face calculul mediei de admitere la liceu în 2021

MEDIE admitere liceu 2021. După ce au trecut de emoțiile Evaluării Naționale 2021, acum, pentru absolvenții de clasa a VIII-a urmează etapa admiterii la liceu. La fel cum s-a întâmplat și până acum, admiterea în liceele din România se face fără examen, pe baza mediei de admitere. 

Media de admitere la liceu 2021 se calculează ținând cont de media generală obținută la Evaluarea Națională 2021, dar și de media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Mai exact, media de admitere la liceu 2021 este media ponderată între cele două, cu precizarea că media de la Evaluarea Națională 2021 are o pondere de 80%, în timp ce media generală de absolvire a claselor V-VIII contează 20%. Iată care este formula pe care elevii trebuie să o folosească pentru a-și calcula media de admitere la liceu 2021:

MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN∗

MA= media de admitere;
ABS= media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN= media generală obținută la Evaluarea

Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Citeste si: ADMITERE liceu 2021. Cum se face admiterea la liceu și cum arată fișa de înscriere?

MEDIE admitere liceu 2021. Ce se întâmplă dacă doi candidați au aceeași medie de admitere?

În situația în care media de admitere la liceu 2021 este identică pentru doi candidați care își doresc un loc la același liceu, Ministerul Educației a precizat că există mai multe criterii de departajare.

Iată care sunt acestea:

  1. media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
  2. media generală de absolvire a claselor V-VIII;
  3. nota obţinută la proba de Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;
  4. nota obţinută la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale;
  5. nota obţinută la proba de Limbă maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

admitere liceu 2021
Rezultatele admiterii la liceu 2021 vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației [Sursa foto: captura evaluare.edu.ro]

CALENDAR admitere liceu 2021. Când încep înscrierile și când se face repartizarea?

CALENDAR admitere liceu 2021. Ministerul Educației a anunțat calendarul oficial al admiterii la liceu 2021. Prima etapă de repartizare computerizată are loc în perioada 16 iulie 2021- 29 iulie 2021, în timp ce a doua etapă de repartizare se desfășoară între 29 iulie 2021 și 5 august 2021.

CALENDAR admitere liceu 2021, prima etapă de repartizare computerizată:

16 – 22 iulie 2021  – se face completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora. Elevii vor fi asistați de diriginții claselor a VIII-a, indiferent dacă vor completa fișa la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. 

16 – 22 iulie 2021  – datele din fișele de înscriere vor fi introduse în baza de date computerizată 

16 – 22 iulie 2021  – părinții și candidații trebuie să verifice dacă datele din fișă sunt corecte, iar dacă există greșeli, în acest interval de timp vor fi corectate erorile apărute în baza de date computerizată.

22 iulie 2021  – Până la această dată va fi transmisă baza de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București. Tot atunci va fi transmisă și lisa absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată.

23 iulie 2021  – Se va face verificarea posibilelor erori existente în baza de date. Corectarea se va face de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București. Ulterior se va face transmiterea modificărilor la comisia națională.

23 iulie 2021  – Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată

24 iulie 2021  – Vor fi anunțate rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat. La unitățile de învățământ gimnazial vor fi afișate listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județ/municipiul București. 

25 – 28 iulie 2021  – Candidații trebuie să depună dosarele de înscriere la școlile unde au fost repartizați.

29 iulie 2021  – Unitățile de învățământ liceal de stat vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022.

CALENDAR admitere liceu 2021, a doua etapă de repartizare computerizată:

29 iulie 2021  – Vor fi afișate locurile rămase libere, dar și locurile destinate candidaților rromi, precum și a celor destinate candidaților cu CES.

29 iulie 2021  – Se va face înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, acolo unde este cazul. Tot pe 29 iulie 2021 se va face înscrierea  candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

30 iulie 2021  – Vor avea loc probele pentru aptitudini sau pentru verificarea cunoștințelor de limbă modernă sau maternă. 

2 august 2021  – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

29 iulie – 5 august 2021  – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și de către candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat.

29 iulie – 4 august 2021  – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care solicită înscrierea pe locurile speciale pentru rromi, respectiv pe locurile distinct alocate pentru candidații cu CES în unitățile de învățământ de masă și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ.

Citeste si: Cu cât a crescut după contestaţie nota unui elev din Galaţi care a luat 3 la proba de Matematică de la Evaluarea Naţională

 

Citește-ne pe
Citește și:

// VERIFICĂ AICI //EDU.RO Rezultate finale la Evaluarea Națională 2021. Edu.ro a afișat notele după rezolvarea contestațiilor

VIDEO| Premierul Belgiei țipă la belgienii nevaccinați: 'Este inacceptabil! A pune în pericol alte persoane este un drept pe care nimeni nu îl poate avea'

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Atenție! Ce se va întâmpla cu şcolile dacă vine valul 4 al pandemiei? Ministrul Cîmpeanu: "În funcţie de evoluţia epidemiologică..."

ADMITERE Politehnică 2021. Calendarul examenelor și actele necesare înscrierii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies