Cu cât a crescut după contestaţie nota unui elev din Galaţi care a luat 3 la proba de Matematică de la Evaluarea Naţională

,
rezultate examen
Ce notă a primit la Evaluarea Nationala un elev din Galati după contestaţie?[Sursa foto: playtech.ro]

Surprinzător! Un elev de clasa a VIII-a a fost notat la proba de Matematică cu nota 3, la Evaluarea Naţională 2021. Ce notă a primit elevul după contestaţie?


In articol:

Un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 28 din Galați a  reuşit să obţină la Limba română nota 8,25, iar la Matematică nota 3. În urma contestaţiei elevul a primit o notă surprinzătoare.

examen
Răsturnare de situaţie la Evaluarea Naţională 2021.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si:// DESCARCĂ// Model de contestație la examenul de Bacalaureat 2021. Ce trebuie să faci în caz că ai luat o notă mai mică decât ai fi meritat?

Ce notă a primit elevul după contestație

Inițial, tânărul a fost notat cu nota 3. În urma contestaţiei, candidatul din Galaţi, elev la Şcoala Gimnazială Nr. 28, a primit la Matematică nota 8,90.

Contestaţiile de la Evaluarea Naţională de anul acesta au scos la iveală diferenţe uriaşe între nota iniţială şi cea de după contestaţie, potivit România TV.

Citeste si: Schimbări majore în sistemul de corectare al lucrărilor de Evaluare Națională. Sorin Cîmpeanu a anunțat că de anul viitor vor fi corectate electronic: ”Am dreptul să fiu optimist”

După afișarea rezultatelor, peste 12.500 de copii de clasa a opta care au făcut contestații s-au trezit cu diferenţe semnificative, de trei puncte sau mai mult. Foarte important, 12 elevi au obţinut nota 10 după contestaţii.  

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la că se aşteaptă ca la Bacalaureat 2021 să fie diferenţe şi mai mari.

"În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76,90% (94.629

de candidați), în creștere cu 0,10% (103 candidați) față de rezultatele inițiale (76,80%). A crescut, de asemenea, și numărul candidaților cu media generală 10: de la 120 la 132 (+12).

Rata de participare a fost de 93,9%: 123.122 de candidați prezenți (dintr-un total de 131.179 de absolvenți înscriși). Dintre aceștia, 28.493 de candidaţi (23,10%) au obţinut medii mai mici decât 5 (cinci). Au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă 5 elevi, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie. În acest scop s-au înscris peste 60 de candidați.

Citeste si:// Edu.ro REZULTATE Evaluare Națională 2021// S-au afișat notele! Verifică simplu și rapid AICI

În prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a

și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie.", potrivit RomaniaTv.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Primele imagini de la parada de 1 Decembrie! După o pauză de un an, a avut din nou loc parada militară care sărbătorește Ziua Națională a României

Fostul șef de Cabinet al lui Donald Trump rupe rândurile: va vorbi în fața Congresului

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Ce se întâmplă cu certificatul verde de Crăciun și Revelion? Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut declarații în acest sens

Moarte suspectă într-un hotel din Alba Iulia. O femeie a fost găsită prăbușită pe terasă. Care sunt cauzele decesului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies