A fost imunizată prima persoană din România împotriva variolei maimuței. Cine este persoana căreia i s-a administrat serul

Author: Andreea Buinoschi

A fost imunizată prima persoană din România împotriva variolei maimuței. Cine este persoana căreia i s-a administrat serul

Sursa: Istock

Ministerul Sănătății a anunțat că, în România, a fost administrată prima doză de ser împotriva variolei maimuței. Persoana imunizată este contactul unui pacient diagnosticat.

În România, a fost imunizată prima persoană împotriva variolei maimuței.

Anunțul a fost făcut astăzi, 3 octombrie, de către Ministerul Sănătății.

A fost imunizată prima persoană din România împotriva variolei maimuței

Până în momentul de față, 40 de persoane din România au fost diagnosticate cu variola maimuței, iar vaccinul a fost administrat unei persoane contact.

De asemenea, în ultima săptămână, în țara noastră, conform Ministerului Sănătății, „nu au fost confirmate noi cazuri de variola maimuței.

INSP ne-a informat că a fost administrată prima doză de vaccin împotriva variolei maimuței. Este vorba despre contactul unui pacient diagnosticat cu această boală”.

La jumătatea lunii septembrie, în România ajunseseră primele doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Mai exact, pentru România, au fost distribuite puțin peste 5.000 de doze și, în funcție de necesități, acestea urmează să fie distribuite spitalelor mari din România.

Citeste si: Premieră în privința variolei maimuței! Doi stăpâni ar fi transmis infecția câinelui lor. Este primul caz de acest tip în lume

„Dozele de vaccin vor fi direcţionate către spitalele de boli infecţioase din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Constanţa pentru realizarea imunizării la persoanele eligibile”, a spus Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

„Este recomendat ca vaccinarea să fie realizată cât mai curând după momentul expunerii: între 4 și 14 zile”, a mai menționat Ministerul. Mai mult decât atât, a doua doză de vaccin trebuie efectuată la un interval de 28 de zile, pentru ca imunizarea să fie finalizată.

Cercetătorii pun pandemiile pe seama încălzirii globale

Deși numărul cazurilor este în scădere, pandemia de Coronavirus este încă prezentă și, în tot acest timp, și-a făcut apariția și variola maimuței.

Cercetătorii sunt de părere că virusurile provenite de la animale, cunoscute drept boli zoonotice, se vor tot multiplica, deoarece sunt influențate de încălzirea globală. Un argument adus de ei face referire la virușii care sunt prinși în ghețari și, odată cu topirea lor, aceștia vor apărea.

De asemenea, defrișările, creșterea populației într-un ritm alarmant și nu numai i-au făcut pe oameni să intre mult mai des în contact cu animalele, lucru ce favorizează extrem de mult transmiterea bolilor de la animale la oameni.

S-au raportat primele decese din cauza variolei maimuței! Cazurile continuă să crească

Variola maimuței a fost descoperită, pentru prima dată, în anul 1958 la maimuțe și, în rândul oamenilor, în anul 1970, conform npr.org.

Citeste si: Primul deces de variola maimuței confirmat în Europa. Iată în ce țară a fost raportat. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

„Pur și simplu, vedeți efectele schimbării mediului, ale schimbării comportamentului animalelor, ale schimbării comportamentului uman, aducând animalele sălbatice și oamenii mai mult în contact, unde pot avea mai multă contaminare”, a spus Lanre Williams-Ayedun, vicepreședinte senior al programelor internaționale la World Relief, o organizație nonprofit pentru durabilitate.

 


Nona și Patrick, primul sărut în camera roșie! „Eu sunt fericită! Casa iubirii, mulțumesc pentru un sărut frumos!” Iată cum a reacționat Ionuț!

Nona a decis să renunțe la Ionuț și l-a chemat pe Patrick în camera roșie! Cei doi s-au sărutat cu patos, spre marea uluire a lui Ionuț! Nona i-a mărturisit de ce i-a trezit suspiciuni! „Mi se părea că te joci!”

Cookies