Premieră în privința variolei maimuței! Doi stăpâni ar fi transmis infecția câinelui lor. Este primul caz de acest tip în lume

,
Câine variola maimuței

Primul caz posibil de transmitere a variolei maimuțelor de la om la câine a reprezentat, până acum, un risc teoretic, a declarat Dr. Rosamund Lewis, responsabilul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății pentru răspunsul la variola maimuțelor.

Doi bărbați din Franța, care locuiesc împreună, au fost diagnosticați cu variola maimuței la un spital din Paris, la începutul lunii iunie.

La 12 zile după ce au început simptomele, ogarul lor italian de patru ani a început, de asemenea, să prezinte simptome, potrivit unui raport publicat săptămâna trecută în revista The Lancet.
Câinele a dezvoltat leziuni și a fost testat pozitiv pentru același tip de variola maimuței precum proprietarii lui, relatează CNN.

Un câine ar fi luat variola maimuței de la stăpânii lui

Câine variola maimuței

Potrivit raportului, bărbații au declarat că și-au lăsat câinele să doarmă în pat cu ei și că au avut grijă să își țină animalul de companie departe de alte animale sau de oameni de la începutul propriilor simptome- înainte ca simptomele câinelui să înceapă.

„Din câte știm noi, cinetica de debut a simptomelor la ambii pacienți și, ulterior, la câinele lor, sugerează transmiterea de la om la câine a virusului variola maimuței”, au scris autorii raportului.

„Având în vedere leziunile cutanate și ale mucoaselor câinelui, precum și rezultatele pozitive ale PCR pentru variola maimuței din tampoanele anale și orale, presupunem că este vorba de o boală canină reală, nu de un simplu transport al virusului prin contact apropiat cu oamenii sau de o transmitere pe calea aerului (sau ambele)”.

Anterior, a fost raportată doar transmiterea virusului de la animal la om. În SUA, oamenii au fost infectați cu variola maimuței din cauza câinilor de preerie de companie.

Citeste si: Organzația Mondială a Sănătății a recomandat limitarea partenerilor sexuali în rândul bărbaților homosexuali și bisexuali, pe fondul creșterii cazurilor de variola maimuței

„Acesta este primul incident despre care aflăm că există o transmitere de la om la animal”, a declarat Lewis, în timpul unui eveniment Washington Post Live de luni. „Acest lucru nu a mai fost raportat înainte și nu s-a raportat că au fost infectați câini înainte.

La mai multe niveluri, aceasta este o informație nouă”, a continuat ea. „Nu este o informație surprinzătoare și este ceva la care am fost atenți”.

Șansele ca patrupedul să dea virusul altor oameni

Nu este clar dacă patrupedul infectat va putea transmite virusul înapoi la oameni. Dar, uneori, chiar și atunci când nu au toate dovezile, profesioniștii din domeniul sănătății publice trebuie să descopere cel mai util mesaj care să le permită oamenilor să aprecieze nivelul lor de risc.

„Acesta este un exemplu în care majoritatea animalelor de companie nu vor fi expuse riscului, s-ar putea să fie doar cele care se află efectiv în gospodăria unei persoane infectate”, a continuat specialistul.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA și-au actualizat recent pagina privind variola maimuței la animale pentru a anunța că și câinii pot fi infectați cu acest virus.

Citeste si: Vaccinul Imvanex pentru variola maimuței a fost aprobat de Uniunea Europeană! Victorie pentru Bavarian Nordic

„Încă aflăm ce specii de animale pot face variola maimuței”, a precizat agenția. „Deși nu știm dacă reptilele, amfibienii sau păsările pot face variola maimuței, este puțin probabil, deoarece nu s-a constatat că aceste animale au fost infectate cu alte ortopoxvirusuri”.

CDC notează, de asemenea, că animalele infectate pot răspândi virusul la oameni și este „posibil ca persoanele infectate să poată răspândi virusul la animale prin contact apropiat, inclusiv prin mângâieri, îmbrățișări, îmbrățișări, sărutări, lingeri, împărțirea zonelor de dormit și a alimentelor”.
Agenția sfătuiește persoanele cu variola maimuței să evite contactul cu animalele, inclusiv cu animalele de companie.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Organizația Mondială a Sănătății se reunește de urgență din cauza numărului foarte mare de infectări cu variola maimuței. Numărul cazurilor a trecut de 10.000

Șocant: Zvastică în bradul de Craciun din Letonia: țara a fost fost pusă la pământ de Adolf Hitler în cel de-Al Doilea Război Mondial - FOTO-VIDEO

Organizația Mondială a Sănătății se reunește de urgență din cauza numărului foarte mare de infectări cu variola maimuței. Numărul cazurilor a trecut de 10.000

Vești bune pentru omenire! Cercetătorii ar fi creat un vaccin împotriva cancerului, cu un mare potențial

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies