Organizația Mondială a Sănătății se reunește de urgență din cauza numărului foarte mare de infectări cu variola maimuței. Numărul cazurilor a trecut de 10.000

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 15 iul 2022, 12:10

Organizația Mondială a Sănătății se reunește de urgență din cauza numărului foarte mare de infectări cu variola maimuței

Sursa: Istock

Organizația Mondială a Sănătății se va reuni de urgență, pentru a discuta despre numărul foarte mare de infectări cu variola maimuței. Numărul infectărilor a trecut de 10.000, iar cazurile raportate au fost întregistrate în mai mult de 60 de țări.

Organizația Mondială a Sănătății este extrem de îngrijorată în ceea ce privește numărul foarte mare de infectări cu variola maimuței.

Până în momentul de față, peste 10.000 de cazuri au fost raportate în mai mult de 60 de țări.

Variola maimuței a condus la o a doua reuniune a Organizației Mondiale a Sănătății

Pentru a doua oară, comitetul OMS se va reuni și va discuta despre noul virus care se răspândește extrem de repede. Prima întâlnire pe această temă a avut loc pe data de 23 iunie, informează romaniatv.net.

În prezent, Europa este epicentrul pandemiei de variola maimuței. Mai mult decât atât, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, îndeamnă țările să ia măsurile necesare, pentru a împiedica răspândirea și mai puternică a virusului.

Citeste si: O boală misterioasă omoară oameni în Tanzania! S-au înregistrat deja trei victime. Care sunt simptomele

„Subliniez încă o dată că trebuie să căutăm soluţii pentru a opri transmiterea şi să sfătuim guvernele să pună în aplicare urmărirea contactelor, pentru a monitoriza şi a limita virusul şi pentru a oferi asistenţă persoanelor izolate”, a declarat directorul OMS marți, 12 iulie, în timpul unei conferințe de presă ce a fost susținută la Geneva, informează news.ro.

„Depistarea rămâne o provocare şi este foarte probabil să existe un număr important de cazuri care nu sunt recenzate.  În Africa, apar cazuri în ţări care nu erau în trecut afectate şi mai multe recorduri au fost stabilite în locuri care au avut deja de-a face cu variola maimuţei”, a mai declarat acesta.

Cum se răspândește variola maimuței în România?

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că numărul cazurilor de infectări cu variola maimuței din România crește din cauza faptului că oamenii întrețin relații sexuale la întâmplare.

Mai mult decât atât, acesta a mai menționat faptul că virusul se transmite foarte repede și din cauza faptului că oamenii sunt prezenți la foarte multe festivaluri în această perioadă, iar riscul de infectare este foarte mare.

Motivul incredibil pentru care un tânăr de doar 20 de ani vrea să-și pună capăt zilelor prin sinucidere asistată

Citeste si: Centaurus, noua variantă de COVID-19, descoperită în India. Cât de periculoasă este și când trebuie să ne îngrijorăm

„Unii dintre ei aveau boli cu transmitere sexuală, alte boli, HIV, sau aveau în antecedente, sifilis, gonoree, alte boli cu transmitere sexuală. Asta îmi arată de fapt că aceşti oameni au un comportament la risc, adică au partener – să spunem pe româneşte – au parteneri sexuali, de fapt, pe care nu-i cunosc sau sunt întâmplători şi aşa mai departe.

Lucrul ăsta creşte riscul de infectare, că, până la urmă, ce s-a demonstrat până în momentul de faţă? În marea majoritate a cazurilor, a fost o boală cu transmitere sexuală. Ăsta este adevărul”, a declarat Alexandru Rafila pentru un post de televiziune, potrivit romaniatv.net.

 


Cookies