5 locuri din România în care poți să schiezi

Author: Bianca Vidoi

5 locuri din România în care poți să schiezi

Sursa: pexels

Prima ninsoare a apărut în zonele montane, iar romanii caută cele mai bune locuri din țara noastră unde se pot practica sporturile de iarnă, precum schiatul.

Țara noastră pune la dispoziția românilor locuri în care să schieze, dar și să se bucure de niște peisaje absolut incredibile.

Citește și: Cât costă un Revelion în România în 2022. Ce destinații pot alege românii pentru noaptea dintre ani

Locuri în care poți schia în România

Poiana Brașov

Poiana Brașov pune la dispoziția pasionaților sporturilor de iarnă 22.4 kilometri de pârtii și 10 instalații de cablu. Cei ce doresc să schieze în Poiana Brașov vor avea parte de 7 pârtii cu diferite grade de dificultate, astfel încât fiecare persoană să găsească un loc potrivit.

Sinaia

Sinaia dispune de un domeniu schiabil de 17 kilometri, iar cele 18 pârtii pornesc de la 2.000 și continuă până la cota 1.000. În Sinaia se află 4 pârtii de schi cu dificultate scăzută, 8 pârtii de schi cu dificultate medie și 3 pârtii de schi cu dificultate ridicată. Cea mai lungă pârtie de schi este Pârtia Nouă, cu o lungime de 1800 m și o dificultate medie.

Citește și: Sâmbătă, la “ROventura”, popas în Borlești, o străveche vatră de istorie şi tradiție din inima Moldovei

Predeal

Valea Prahovei pune la dispoziție diferite stațiuni montane cu pârtii pentru toate gusturile, iar cele 14 din Predeal pun la dispoziție 8 kilometri de domeniu schiabil. Această stațiune este una dintre cele mai apreciate stațiuni din țara noastră, potrivit pentru familii, ce doresc să aibă parte de ajutor specializat pentru cei mici ce doresc să învețe tainele sporturilor de iarnă.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Straja

Stațiunea Straja este localizată în județul Hunedoara, iar aceasta îi așteaptă pe vizitatori cu 12 pârtii de schi, ce au o lungime totală de 26 de kilometri. Stațiunea Straja este amplasată la 1.400 metri altitudine.

Fiecare pârtie are instalație de transport pe cablu și 5 dintre cele 12 pârtii sunt dotate cu instalație de nocturnă.

Rânca

Munții Parâng ascund stațiunea Rânca, una dintre stațiunile preferate de schiorii din România, dar și cea mai veche stațiune montană din țară. Accesul se poate face doar dinspre Novaci deoarece accesul pe Transalpina este închis în această perioadă.

Pasionații vor avea la dispoziție pârtii ce au telescaun și nocturnă, dar și profesori de schi incredibili, fiind una dintre cele mai căutate stațiuni din punctul acesta de vedere.

Citește și: Satul secuiesc din România cu peisaje ca în Elveția. Străinii îl vizitează și românii nici nu au aflat de el

Pârtia Semenic-Văliug este cea mai lungă pârtie de schi din țara noastră

Pârtia Semenic-Văliug din județul Caraș-Severin are o lungime de 6 kilometri, fiind astfel cea mai lungă pârtie de schi din țara noastră. Dificultatea pe care pârtia o pune la dispoziție este una medie, iar traseul începe de la altitudinea de 1.410 metri, cel mai lung traseu coborând până în satul Văliug, la Casa Baraj.

“Sunt cel puţin trei variante separate de pârtie, prin care poţi coborî de la Semenic la Văliug. Pârtiile erau proaspăt pregătite, peisajele au fost de vis, iar Muntele Semenic începe să arate uşor, uşor a staţiune de munte. Suntem bucuroşi că trăim aceste vremuri, dar trişti că aceste pârtii nu s-au făcut acum 20 de ani. Totuşi, mai e mult de muncă şi sperăm ca tot efortul oamenilor din proiectul Domeniul schiabil Semenic să fie dus la bun sfârşit”, au transmis cei de la Banatul Montan, potrivit adevarul.ro.

5 locuri din România în care poți să schiezi

Turiștii trebuie să fie atenți la condițiile meteorologice, dar și la cum se orientează deoarece pârtia nu este supravegheată de Salvamont.

Citește și: România are propriile lacuri cu plajă. Unde sunt și cât de frumos arată

Sursa: iturist.ro, Facebook Banatul Montan 

 


Cine este Alina, noua concurentă din Casa iubirii, sezonul 2? Tânăra a făcut dezvăluiri uluitoare! „Am acasă un băiețel de 4 ani!” Iată care sunt cei trei concurenți care i-au atras deja atenția!

Alina este noua concurentă care a pășit astăzi în Casa iubirii! Tânăra a mărturisit că a pus deja ochii pe trei dintre băieți! „Am o slăbiciune pentru ochii albaștri” Iată ce detalii neașteptate au ieșit la iveală din trecutul Alinei! 

Cookies