Ce obiective turistice poți vizita în Sinaia. FOTO

,

Dacă vreți să vizitați Sinaia, trebuie neapărat să bifați cele mai importante obiective turistice. Și nu sunt deloc puține. Așadar, luați-vă cel puțin două zile, pentru a putea admira frumusețea acestui oraș de munte.


In articol:

Vreți să evadați pentru câteva zile la munte, dar nu știți sigur unde să mergeți? Sinaia este varianta ideală. Aerul puternic de munte, dar și istoria încărcată a acestui orășel o să vă cucerească, din momentul în care veți pune piciorul în această stațiune. 

Ce vizităm în Sinaia

Orașul Sinaia este situat pe Valea Prahovei și are puțin peste 10.000 de locuitori. Este una dintre cele mai frumoase stațiuni turistice ale României și a fost reședința regală a lui Carol I. 

De altfel, acesta a și construit în Sinaia Castelul Peleș. Dacă vreți să petreceți câteva zile în liniște și să profitați de aerul curat de munte, trebuie neapărat să ajungeți în Sinaia. 

Vă garantăm că nu o să vă plictisiți. Chiar dacă este un oraș mic, are destule obiective turistice, pentru toate gusturile. Iată ce trebuie să vizitați obligatoriu în Sinaia:

Castelul Peleş

obiective turistice sinaia
Castelul Peleș este deținut de către Casa Regală a României

Construcția a fost ridicată între anii 1873 și 1914 și a fost aleasă drept reședința de vară a regilor din România. Castelul Peleș este situat pe Valea Prahovei, la doar 44 de kilometri distanță de Brașov și la 122 de kilometri depărtare de București. 

Cimitirul Eroilor din Sinaia

obiective turistice sinaia
În Cimitirul Eroilor din Sinaia se află o cronică dăltuită în piatră, în memoria celor 365 de soldați americani uciși în cel de-al Doilea Război Mondial
A fost ridicat în memoria soldaților căzuți la datorie, în timpul Primului Război Mondial. În Cimitirul Eroilor din Sinaia nu sunt îngropați doar ostași români, ci și maghiari sau nemți. 

Mănăstirea Sinaia

Dacă ajungeți în Sinaia, nu aveți cum să ratați una dintre cele mai frumoase obiective turistice din zonă. Cadrul în care este construită mănăstirea este unul de vis, care o să vă taie răsuflarea.

Inițial, clădirea trebuia să fie folosită pe post de fortăreață, dar și să ofere un adăpost pustnicilor din Munții Bucegi.  
obiective turistice sinaia
Mănăstirea Sinaia este denumită și Catedrala Carpaților
A fost ridicată la finalul secolului al XVII-lea, din 1690 până în 1695 și este, de altfel prima construcție din Sinaia. 

Centrul Internaţional de Conferinţe CASINO Sinaia

obiective turistice sinaia
Cazinoul Sinaia se află în parcul „Dimitrie Ghica” și a fost construit la inițiativa lui Carol I

Se află în partea de nord a parcului ”Dimitrie Ghica” și este o clădire care a fost construită într-un singur an, în perioada 1912- 1913. 

Parcul Dimitrie Ghica

A fost înființat în anul 1881 și în cadrul acestui parc există câțiva arbori seculari. Vara, aici au loc numeroase concerte în aer liber, iar iarna se montează un patinoar. 

obiective turistice sinaia
Parcul „Dimitrie Ghica” din Sinaia a fost înființat în anul 1881
Pe aleile din parc veți putea admira busturile unor personalități ale României, cum ar fi Eminescu, Creangă sau Bălcescu. 

Sinaia, orașul de vis de pe Valea Prahovei

Dacă nu sunteți pasionat de istoria acestui oraș, nu vă faceți griji. Aveți și altceva de făcut, dacă vizitați Sinaia. De exemplu, puteți să admirați Stânca Sfânta Ana, un loc plin de legende locale.

Această stâncă a fost, în trecut, un schit, și puteți vedea grota care dovedește acest lucru, dar și inscripțiile de pe pereții grotei. 

Nu ratați nici stâncile Franz Josef, situate lângă cabana Poiana Stânii. Au trepte și balustrade, iar dacă ajungeți pe terasă, puteți admira Valea Prahovei, în toată splendoarea ei. 

Tot în Sinaia există și Casa memorială “George Enescu”, situată în cartierul Cumpătu. Enescu era legat sentimental de acest oraș, pentru că a beneficiat de ajutorul reginei Elisabeta.

Enescu a reușit să se lanseze și să devină cunoscut chiar în Castelul Peleş. În această vilă din Sinaia, marele compozitor și muzician venea de fiecare dată când avea ocazia și când simțea nevoia să se relaxeze. 

De altfel, ”Oedip” a fost compusă, în mare parte, în vila ”Luminiș”, din Sinaia. Tot aici, Goerge Enescu a creat și opera ”Concertul pentru pian, vioară, violă şi violoncel nr. 1 in Re Major, opus 16”.

Arhitectul Radu Dudescu a fost cel care a construit casa, în perioada 1923- 1926, cu ajutorul banilor obținuți din concertele lui George Enescu. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Live Stream Online Survivor Romania - Editia de sambata, 17 aprilie – VIDEO. Razboiul dintre Zanni si Elena Marin continua!

Dan Barna, în lacrimi la tv (VIDEO)

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

Mellina si Morosanu au ajuns in Romania! Primele declaratii de la aeroport! Iata cum au fost intampinati!

Cum explica medicii moartea pacientei din Cluj depistata cu COVID-19, desi fusese vaccinata cu ambele doze!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies