Satul secuiesc din România cu peisaje ca în Elveția. Străinii îl vizitează și românii nici nu au aflat de el

,
cel mai frumos sat din România

Satul Rimetea este rupt din frumusețea Elveției

[Sursa foto: Facebook]

Satul ce se laudă cu o priveliște ruptă din satele de o frumusețe incredibilă din Elveția și care atrage turiștii din străinătate cu liniștea pe care o are este Rimetea, din judeșul Alba.


In articol:

Dacă dorești să descoperi locuri extraordinare, ascunse în România, atunci satul Rimetea trebuie neapărat să fie pe listă și sigur nu veți fi dezamăgiți de experiența pe care o veți avea.

Citeste si: În ce stadiu se afla Via Transilvanica, cel mai lung traseu montan din România

De ce așa special satul Rimetea

cel mai frumos sat din România

Ce îi atrage pe turiști la acest sat

[Sursa foto: Facebook]

Satul Rimetea este ferit de partea aglomerată a României de către masivii care se află în jurul Depresiunii Trascăului: Vârful Cornului (1238 m), Dealul Baiesilor (1010 m), Ardascheia (1250 m) și Piatra Secuiului (1128 m). Sătenii se mândresc cu cele două răsărituri pe care le are satul Rimetea datorită masivului Piatra Secuiului care dimineața păstrează umbra asupra satului, deși afară e lumină, iar mai târziu, când se înalță spre cer, ”răsare” și în sat, făcându-și marea intrare.

Citeste si: Plaja sălbatică din Munții Apuseni confundată cu Thailanda- o combinație idilică dintre munți și mare de care puțini români știu.

Ce atracții turistice se află în satul Rimetea

cel mai frumos sat din România

Ce putem să facem în satul Rimetea

[Sursa foto: Facebook]

Turiștii ce ajung aici nu își mai doresc să plece. Aerul curat împreună cu peisajul parcă rupt din poze fac ca cei veniți să revină de fiecare dată mai entuziasmați, în fiecare an.

Satul Rimetea nu este un sat în care tot ce puteți să faceți este să stați în case sau în grădină, acest loc are multe activității sau atracții turistice care să vă facă să reveniți.

Pentru oamenii pasionați de istorie sau care pur și simplu vor să afle care este istoria locului în care au ajuns, muzeul din localitate este alegerea perfecta pentru voi. Acolo se află obiecte specifice folosite în activitatea de minerit, alte obiective interesante fiind moara de apă, biserica fortificată sau cea mai veche casă a satului, construită în anul 1668, de pe Strada Nouă.

Citeste si: Locul turistic care atrage cei mai mulți vizitatori din toată țara indiferent de anotimp: lac, peșteră și cascadă la un preț foarte accesibil!

Pentru oamenii care au nevoie de puțină adrenalină pentru a face o escapadă minunată de câteva zile sau poate să încerce ceva nou, în satul Rimetea puteți să zburați cu parapanta sau o sesiune de cățărare pe stâncile din împrejurimi. Iar pentru adepții de drumeții, satul nu vă dezamăgește și vă oferă zona perfecta în care să faceți asta, până la Cetatea Colțesti care se află la doar 6 kilometri de sat, iar ceva mai departe, Cheile Aiudului.

 

Sursa: blog.travelminit.ro 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Accidente în lanț pe Autostrada Soarelui - 17 persoane implicate

Anunțul premierului Nicolae Ciucă: Două vești bune pentru întreprinderile autohtone

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Horoscop weekend 6-7 august 2022. Momente tensionate la final de săptămână pentru această zodie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies