TOP 3 cele mai frumoase lacuri din România. Ce le face atât de speciale

,

Lacurile din România au devenit cunoscute în toată lumea, pentru frumusețea lor cu totul și cu totul specială. Iată un top al celor mai spectaculoase lacuri din țara noastră.


In articol:

România este plină de locuri superbe, care de-abia așteaptă să fie descoperite și admirate. Lacurile din țara noastră ocupă un loc special în întreaga Europă, datorită faptului că sunt unice. Indiferent că vorbim despre lacuri naturale sau despre cele care au fost create artifical, acestea dau un farmec aparte țării noastre și o situează în topul statelor care se pot

mândri cu lacuri de vis. 

Cele mai frumoase lacuri din România

Țara noastră este o sursă neobosită de obiective turistice, care mai de care mai interesante și mai spectaculoase. Trebuie doar să ne dorim să vizităm aceste locuri de o frumusețe aparte. 

Lacurile se numără printre atracțiile turistice cu care România are motive să se mândrească. Iată care sunt cele mai frumoase lacuri din țara noastră:

1. Lacul Sfânta Ana

Acesta este singurul lac vulcanic din România. Este situat în Harghita și s-a format pe fundul craterului unui vulcan stins, din masivul Puciosu. Lacul Sfânta Ana se întinde pe o suprafață de peste 19 hectare și cea mai mare adâncime este de 7 metri. 

lacuri frumoase in romania
Lacul Sfânta Ana este situat în masivul Ciomatu, din județul Harghita
Un alt aspect interesant este acela că lacul Sfânta Ana se alimentează doar din precipitații, pentru că nu există niciun izvor care să aducă apă în lac.
Turiștii nu au voie să facă baie în Lacul Sfânta Ana, pentru a nu afecta apa extrem de pură din lac. 

2. Bâlea Lac

Este un lac glaciar, situat la o altitudine de 2034 de metri, în Munţii Făgăraş. Bâlea Lac este rezervație naturală încă din anul 1932. Adâncimea maximă a acestui lac este de 11 metri. 

lacuri frumoase in romania
Bâlea Lac are 360 de metri lungime, o suprafață de 46.508 metri pătrați și o adâncime de 11,35 metri

3. Lacul Ochiul Beiului

Acest lac pare pictat de către celmai talentat pictor.

Este situat în Munții Aninei și face parte din Parcul Național Cheile Nerei. Lacul Ochiul Beiului se află la 310 metri altitudine și impresionează prin culoarea apei. 
lacuri frumoase in romania
Lacul Ochiul Beiului nu îngheață niciodată, pentru că este alimentat de un izvor submers
Aceasta este verde-albastră și ceea ce este și mai interesant este că lacul nu îngheață niciodată. Acest lucru este posibil, datorită unui izvor care alimentează în permanență lacul. 

Legendele care însoțesc cele mai frumoase lacuri

Fiecare lac spectaculos din România are și o legendă pe măsură.

De exemplu, Bâlea Lac a primit acest nume de la un cioban, pe care îl chema Bâlea.

Omul l-a ajutat pe un împărat în lupta cu adversarii, motiv pentru care a primit permisiunea de a se căsători cu fiica împăratului. Cei doi tineri au pierit însă în acest lac, în timpul unei furtuni. 

Se spune că Lacul Ochiul Beiului a fost format din lacrimile unui tânăr care și-a pierdut iubita.

De aceea ar avea și formă de ochi. Localnicii susțin că în noaptea de Sânziene, ielele se scaldă în acest lac. 

În ceea ce privește Lacul Sfânta Ana, se crede că acesta s-a format din cauza a doi frați, care erau în permanență în rivalitate. Se spune că unul dintre ei a luat toate fecioarele din zonă și le-a înhămat la o căruță. Pentru că se mișcau greu, acesta a decis să le biciuiască. 

Una dintre fete, pe nume Ana, l-a blestemat, iar bărbatul a fost ucis în timpul unei furtuni. Locul în care era construit castelul tânărului a dispărut sub ape, iar acolo s-a format Lacul Sfânta Ana. 

Un alt lac superb din România, Lacul Roșu, are o legendă și mai frumoasă. Se spune că doi tineri, o fată săracă și un băiat bogat, s-au îndrăgostit, dar nu au fost lăsați să-și trăiască povestea de iubire de către părinții băiatului. 

Cei doi tineri au decis să fugă împreună, dar au fost prinși de o furtună și au fost uciși de o stâncă, ce s-a prăbușit peste ei. Din sângele lor s-ar fi colorat apa lacului și astfel a primit acest nume. Mai mult, muntele care se află lângă lac a fost denumit Muntele Ucigaș.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum obții cea mai bună saramură pentru castraveciorii murați

Orăşelul Windsor s-a pregătit de înmormântarea prinţului Philip. Locuitorii îi aduc un ultim omagiu / LIVE VIDEO

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a comunicat ce se va intampla cu restrictiile in noaptea de Pasti!

Coronavirus in Romania, 17 aprilie 2021. Vesti ingrijoratoare! Creste din nou numarul pacientilor internati in sectiile ATI!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies