Cum arată Ochiul Beiului, lacul care nu îngheață niciodată. FOTO

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 29 aug 2021, 02:09
Ochiul Beiului, minunea din Munții Aninei
Sursa: unsplash.com

Ochiul Beiului, lacul care nu îngheață niciodată, este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România. Apa sa limpede, de un albastru absolut superb, te cucerește de la prima vedere.

Faptul că România are o mulțime de obiective turistice cu adevărat spectaculoase nu mai este un secret pentru nimeni. Printre acestea se numără și Ochiul Beiului, lacul care nu îngheață niciodată. Dacă nu ați apucat să-l vizitați până acum, faceți-vă timp pentru a vedea această minune a naturii. 

Ochiul Beiului, minunea din Munții Aninei

Lacul Ochiul Beiului este situat în Munții Aninei și face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.

Acesta are o suprafață de 284 de metri pătrați și o adâncime maximă de 3.6 metri. Este un lac carstic, alimentat de un izvor submers, de pe pârâul Beu. 

Lângă Ochiul Beiului se află și superbele cascade ale Beușniței. Cea mai mare dintre ele are peste 5 metri înălțime. Ce este spectaculos la acest lac este faptul că nu îngheață niciodată. Dacă vreți să-l vizitați, trebuie să știți că drumul până la Ochiul Beiului este destul de greu de parcurs, dar cu siguranță efortul va merita. 

Veți porni din Steierdorf și veți merge pe traseul de la Sasca Română, până veți ajunge la Ochiul Beiului. Înarmați-vă cu răbdare, pentru că întregul drum durează aproximativ 4 ore. Lacul este așezat într-un crater, la o altitudine de 310 metri. Apa lacului are o culoare absolut spectaculoasă, verde-albastră, și pe fund se pot vedea păstrăvii, datorită faptului că este foarte clară și curată.

În plus, toată vegetația din jurul lacului dă impresia că acest loc este, de fapt, un tablou pictat de un pictor extrem de inspirat. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Lacul care nu îngheață niciodată și legendele din jurul lui

Lacul Ochiul Beiului nu îngheață, datorită faptului că este alimentat în permanență de un izvor carstic subteran.

Temperatura apei este situată între 4 și 8 grade, indiferent de anotimp. Localnicii cred însă că acest lac s-a format din lacrimi și tocmai de aceea este atât de limpede. 

Există mai multe legende care au legătură cu Ochiul Beiului. Dacă ajungeți în această zonă, veți auzi foarte multe povestiri, care vă vor impresiona cu siguranță. Conform unei legende, un tânăr turc ar fi răpit-o pe una dintre fetele din zonă, care era extrem de frumoasă.  După

ce a scăpat de bărbat, aceasta s-ar fi sinucis. Turcul, un bei în Imperiul Otoman, care era foarte îndrăgostit de ea, ar fi plâns cu lacrimi amare moartea tinerei. Din lacrimile acestuia s-ar fi format lacul. De aici și numele de Ochiul Beiului. 

Mai există o legendă, care spune că această zonă aparținea unui pașă, care avea un băiat foarte frumos, cu ochii albaștri. Tânărul s-ar fi îndrăgostit de o fată săracă, iar tatăl său a dat ordin ca aceasta să fie ucisă, pentru că nu se ridica la nivelul unui fiu de pașă. 

Băiatul și-a luat viața, după ce a aflat că tatăl său i-a omorât iubita. Pentru că acesta a plâns foarte mult, înainte de a se sinucide, din lacrimile sale s-a format lacul, albastru ca ochii tânărului. 

Localnicii sunt convinși că acest lac te vindecă de depresie. De asemenea, aceștia cred că în noaptea de Sânziene, în jurul lacului vin ielele, care dansează și se spală în apă.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!