Plaja sălbatică din Munții Apuseni confundată cu Thailanda- o combinație idilică dintre munți și mare de care puțini români știu.

Author: Culea Claudia-Roxana
Actualizat: 27 iul 2022, 15:03

Asemănarea plajei din România cu cea a Thailandei

România este plină de locuri deosebite de care românii nu au auzit până acum, iar unul dintre acestea este Plaja de la Șuncuiuș, situată în Județul Bihor, la poalele munților Pădurea Craiului din Parcul Natural Apuseni.

Acest spațiu exotic înconjurat de natură amintește de paradisul thailandez, scrie site-ul Călător în Bascheți, care asociază stâncile formate de Râul Criș cu cele din peninsula Krabi, Thailanda.

Marea de la munte în inima Munților Apuseni

Apa Râului Criș formează un loc perfect pentru iubitorii de mare, zona fiind amenajată cu nisip fin, șezlonguri și hamace care completează superb peisajul montan. Cei care aleg să viziteze acest loc, au opțiunea de a alege diverse moduri de relaxare. Pentru iubitorii de  munte,  aceștia pot face diferite trasee cu grade diferite de dificultate.

De asemenea, aventurierii pot alege să facă rafting pe Râul Criș, iar cercetătorii pot să viziteze Peșterile Izbândiș, Batanului, Vântului și Moanei aflate în apropiere. Potrivit Borderless.ro, traseul montan este marcat de o serie de pancarte care indică obiectivele și activitățile din zonă într-un mod captivant și atenționează asupra păstrării curățeniei.

Citeste si: Cel mai bântuit loc din România. Pereții castelului păstrează urmele adânci ale durerii celor care și-au dat acolo ultima suflare

O parte din minunile Thailandei se ascunde în România

Plaja Șuncuiuș este una dintre cele mai interesante locuri turistice pe care le avem în țara noastră iar peisajul pe care îl oferă vizitatorilor este unul care se apropie de plajele thailandeze. Din ce în ce mai mulți români aleg să meargă la plajă în Bulgaria sau Grecia deoarece încă nu au descoperit frumusețile pe care le ascunde  România.

Conform celui mai recent studiu,  iSense Solutions, procentul românilor care aleg să își petreacă vacanța în străinătate este în creștere față de anul trecut. Pentru cei care aleg să își petreacă concediul în afara României, cea mai frecventă destinație de vacanță rămâne ca și anul trecut, Grecia (32% în 2022, 42% în 2021), urmată de Bulgaria (19% în 2022, 20% în 2021), Italia (20% în 2022, 13% în 2021), Spania (12% în 2022, 18% în 2021) și Turcia (12% atât în 2022, cât și în 2021).

Pentru cei care iubesc exoticul dar nu își permit o vacanță în afara granițelor, plaja sălbatică de la Șuncuiuș poate oferi experiența unei plimbări în paradisul Thailandei, fiind mult mai la îndemână și ușor de ajuns pentru români. Deși plaja este incomparabil de mică cu cea a Thailandei, peisajul pe care îl oferă este pe măsură. Din Capitală se ajunge pe traseul Bucureşti – Alba – Cluj – Huedin – Negreni – Şuncuius, iar distanţa este de 544 de kilometri. Cluj se află la cea mai mică distanță de acest loc extraordinar din Județul Bihor, la o distanță de 103 km.  

Citeste si: Misterul unicului lac creat de natură sub forma hărții României. Motivul pentru care nimeni nu se încumetă să intre în apele lui

Plaja dintre munți, prețuri mai accesibile decât pe litoral

Plaja este destinată atât clienților pensiunii Lavinia, cât și pentru ceilalți turiști, în limita disponibilităților. Închirierea șezlongului costă 15 lei, pe când în Mamaia prețul mediu este în jur de 50 de lei pe zi.  Prețul unei nopți de cazare pentru a te bucura de această experiență complexă  este de 220 de lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun. Diferența de prețuri dintre acest loc exotic necunoscut de români și litoralul românesc este șocantă. Iulia Stanciu, jurnalist Digi 24, menționează că în sudul stațiunii Mamaia, „o familie formată din 2 adulți și 2 copii va plăti peste 1200 de lei pe zi pentru cazare, mese, acces la plajă și parcare.”.

Amenzi usturătoare pentru cei care campează ilegal pe plajele sălbatice de la Vadu şi Corbu, dar și în Delta Dunării. Amenzile vor fi majorate cu 800 la sută

Citeste si: Locuri de vis din România unde îți poți petrece vacanța de vară. Peisajele naturale, rupte din rai, îți taie răsuflarea

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies