Ziua Copilului 2023: Cele mai frumoase locuri în care poți merge cu copilului de 1 iunie

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 29 feb 2024, 02:25

Cele mai frumoase locuri în care poți merge cu copilului de 1 iunie

Sursa: pixabay.com

Joi, pe data de 1 iunie 2023, este sărbătorită Ziua Internațională a Copilului.

Ziua Internațională a Copilului este o sărbătoare adorabilă, dedicată tuturor copiilor lumii. Pentru a sărbători această zi așa cum se cuvine, părinții își doresc să îți ducă copiii în cele mai atractive locuri din țară și să petreacă împreună cele mai frumoase momente.

1 iunie declarată zi nelucrătoare

Odată cu venirea verii încep și concediile, iar pentru că în perioada 1 iunie – 5 iunie este liber de la stat, părinții vor să petreacă timp prețios alături de cei mici.

Astfel că, începând cu data de 1 iunie sunt încurajate destinațiile însorite la plajă, ori în locuri în care puteți explora noi tradiții și culturi.

Citește și: Ce evenimente sunt organizate de Ziua Copilului în București?

Ziua Internațională a copilului a fost stabilită în 1954, fiind numită Ziua Universală a Copiilor, care se celebrează la 20 noiembrie în fiecare an, promovând colaborarea Internațională şi conștientizarea problemelor copiilor din întreaga lume, dar şi dezvoltarea bunăstării acestora.

Totuși, România a ales să sărbătorească Ziua Copilului pe data de 1 iunie, odată cu prima zi din vară, ca şi în alte aproximativ 50 de țări.

La 16 noiembrie 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 iunie- Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează. Astfel, din 2017, ziua de 1 iunie este nelucrătoare.

Ce locuri puteți vizita cu copilul pe data de 1 iunie în București?

Platoul Sălii Polivalente din București

Ca în fiecare an, pe 1 iunie, orașele se umplu de evenimente pline de aventură și distracție, dedicând întreaga zi micilor petrecăreți, iar astfel, copiii își pot exprima liber imaginația și pot explora lumea fascinantă a jocului. 

Părinții îi pot duce pe cei mici pe e Platoul Sălii Polivalente din București, unde se pot întâlni cu personajele preferate din povești la piesele de teatru de păpuși, se pot distra la jocurile de

ștafetă, pot participa la atelierele creative, se pot picta pe față și se pot bucura de ziua lor petrecută în aer liber mâncând fată de zahăr pe băț.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Parcul Alexandru Ioan Cuza din București

În Parcul Alexandru Ioan Cuza din București, copiii vor fi întâmpinați cu un spectacol creat special pentru ei, unde îi vor putea întâlni pe prietenii lor Itsy Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark și Dj Dodi.

Împreună vor putea lua parte la jocuri distractive, activități educative, dar și spectacole și întâlniri memorabile.

De asemenea, puteți merge cu cei mici la teatru. Spre exemplu, Teatrul Coquette pune în scenă povestea „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”. Acest spectacol le este adresat copiilor cu vârsta de peste 5 ani. La Teatrul Ion Creangă se dă stratul celei de-a V-a ediții a Stagiunii estivale cu povești VăraTIC.

La Teatrul Țăndărică se va desfășura spectacolul Jack și vrejul de fasole.

Pentru cei care doresc să petreacă timpul în aer liber, Muzeul Satului se deschide începând cu ora 10:00, odată cu deschiderea Casei Saschiz, iar pe toată durata zilei, pe aleile din „Satul Nou” va fi organizat Târgul de jucării, carte, dulciuri și limonadă.

Pentru părinții care doresc să le ofere celor mici o experiență inedită, îi pot duce pe aceștia la Camera Deputaților, unde are loc Ziua Porților deschise, între orele 10:00 -17:00. Intrarea este liberă și se face dinspre Bulevardul Națiunile Unite.

Citește și: Vizita Regelui Charles al III-lea în România: Ce program are Regele Marii Britanii?

Parcul Unirii

În Parcul Unirii are loc Festivalul Copiilor Mici și Mari unde atât copiii cât și părinții sunt așteptați de câini polițiști, motociclete și mașini, simulatoare, ateliere de educație rutieră, precum și ateliere digitale și jocuri din realitatea virtuală. Tot aici vor avea loc spectacole de teatru și improvizație, ateliere de muzică, lansări de cărți pentru copii și ateliere de educație financiară.

Locuri pe care le puteți vizita în România, de 1 iunie

Alte locuri pe care le puteți vizita, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, împreună cu cei mici sunt: Salina Turda și cheile Turzii,  Fundata-Brașov, Castelul Peleș și Pelișor, Lacul Roșu, Rezervația Naturală Tinovul Mare, Plajele Corbu și Vadu sau Delta Dunării.

Sursă: radioimpuls.ro