Vremea februarie 2023: Va mai ninge sau nu în România? Ce ne spun meteorologii despre această iarnă

Author: Amalia Georgescu

Vreme mai caldă decât ar fi normal în luna februarie 2023 

Sursa: PixaBay

Vremea deosebit de caldă din ultimele zile a dat peste cap toate măsurătorile făcute de-a lungul timpului. Iată cum va fi vremea în februarie 2023 și dacă va mai ninge sau nu în România.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în prima parte a lunii februarie 2023.

Se anunță temperaturi care în continuare se vor situa peste valorile normale pentru o lună de iarnă, în timp ce precipitațiile vor fi slabe, iar în anumite zone chiar deficitare. Iată cum va fi vremea în februarie 2023 la nivelul întregii țării.

Vremea în februarie 2023. Care este prognoza meteo ANM pentru ultima lună de iarnă? 

Luna februarie va debuta cu o vreme mai caldă decât normalul perioadei, conform estimărilor făcute de meteorologi la momentul actual.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, mai ales în prima parte a intervalului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că în prima săptămână din luna februarie 2023, mai exact în intervalul 30 ianuarie – 6 februarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât ar fi normal, la nivelul întregii țări, cu cele mai mari diferențe în zona Moldovei. 

În partea de sud a țării, nivelul precipitațiilor va fi deficitar, astfel că în aceste zone sunt șanse slabe să apară ninsori.

În restul țării, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru luna februarie, ceea ce înseamnă că, în anumite zone, ar putea să apară precipitații. Cu toate acestea, dacă temperaturile vor rămâne ridicate, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie. 

Vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal și în a doua săptămână din februarie. Meteorologii anunță valori ridicate de temperatură la nivelul întregii țări.

Conform prognozei meteo pentru luna februarie 2023, în intervalul 06.02.2023 – 13.02.2023 cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în toate regiunile. 

Meteorologii au făcut estimările doar pentru primele două săptămâni din luna februarie 2023, însă datele existente la acest moment nu arată o răcire tranșantă a vremii nici în restul lunii. Cât despre ninsori, nu sunt anunțate precipitații sub formă de ninsoare, ci doar în zonele montane, la altitudini mari, poate să mai fulguiască.

Citește și: Vremea în minivacanța de Mica Unire: Prognoza meteo pentru perioada 21-24 ianuarie 2023

Vremea februarie 2023. Ce temperaturi se anunță în București? 

Bucureștenii au avut parte o iarnă blândă, cu temperaturi de primăvară, iar lucrurile nu se vor schimba prea mult nici în luna februarie. Estimările făcute de meteorologi anunță că vremea va fi caldă în februarie 2023 la București, maximele din timpul zilei fiind cuprinse, în general, între 1 și 12 grade. În a doua săptămână din februarie ar putea fi temperaturi ceva mai mici, care se vor încadra între 1 și 9 grade. Minimele vor fi cuprinse între 0 și -7 grade, cu cele mai ridicate valori pe final de lună.

Deși vremea va fi schimbătoare, șansele de ninsoare sunt slabe, astfel că doar pe 4 februarie ar putea să mai apară câteva fulguieli.

Zodiac chinezesc FEBRUARIE 2023: Zodiile care se bucură de succes. Previziuni astrale în Anul Iepurelui de Apă

Vremea februarie 2023 la Brașov. Va ninge sau nu la munte? 

Conform estimărilor făcute de meteorologii Accuweather, nici la Brașov nu va ninge în luna februarie 2023. Doar în intervalul 2-7 februarie 2023 mai pot să apară precipitații sub formă de ninsoare, însă izolat. Temperaturile maxime se vor situa între 1 și 11 grade, iar minimele înregistrate în timpul nopților vor fi cuprinse între 0 și -8 grade. 

Prognoza meteo pentru luna februarie 2023 va fi actualizată constant, acestea fiind doar estimări făcute de meteorologi pentru ultima lună de iarnă. 

Citește și: Când vine iarna în România în 2023? Prognoza meteo completă pentru ianuarie și februarie

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies