Vremea azi, 2 februarie. Va mai continua să ningă, iar la munte va fi viscol. Ce se întâmplă cu vremea în București

Author: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru joi, 2 februarie 2023

Sursa: Unsplash

Ninsorile nu se vor opri nici în cursul zilei de joi, astfel că vor mai fi zone din țară unde se vor strânge cantități însemnate de apă. Iată cum va fi vremea joi, 2 februarie 2023, la nivelul întregii țări.

Iarna continuă să își facă simțită prezența, astfel că și joi vor mai fi regiuni ale țării unde va ninge și se va depune strat de zăpadă consistent. Vezi cum va fi vremea în București, dar și ce se întâmplă cu temperaturile la nivelul întregii țări.

Vremea joi, 2 februarie 2023. Prognoza meteo ANM la nivelul întregii țări

Pentru ziua de joi, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță

că nu vor lipsi precipitațiile, însă vor mai fi și regiuni în care vremea va fi bună și se va arăta soarele. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice, iar în restul țării va mai prezenta înnorări temporare. Meteorologii anunță că va continua să ningă în Maramureș, Transilvania, dar și în zonele de munte. Cantități de apă însemnate din punct de vedere cantitativ se vor strânge în Carpații Occidentali și Orientali.
Aici va ninge și se va depune strat nou de zăpada.

În restul țării, meteorologii spun că vremea va fi schimbătoare și că sunt șanse să apară precipitații mixte. Vântul va mai pune unele problemele în zonele montane înalte, acolo unde va sufla cu putere și va viscoli zăpadă.

Din punct de vedere termic, temperaturile din cursul zilei de joi se vor situa ușor peste cele normale pentru prima decadă

a lunii februarie. Mai exact, maximele vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, în timp ce minimele din noaptea de joi spre vineri se vor încadra între -8 și 1 grad. 

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Meteorologii au emis și o avertizare meteo cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol. Avertizarea este valabilă în zona Carpaților Occidentali și în nordul Orientalilor, acolo unde precipitațiile vor depăși 30-40 l/mp, iar vântul va sufla cu viteze de până la 50-70 km/h, iar la rafală va depăși 80-90 km/h. Codul galben de vreme rea expiră vineri, la ora 10:00. Tot până vineri este cod galben de vânt în Transilvania și Oltenia, atingându-se viteze de 55-65 km/h.

Citește și: Ziua Cârtiței, 2 februarie 2023: Obiceiul care ne arată când începe, de fapt, primăvara

Vremea în București joi, 2 februarie 2023

În București, ziua de joi aduce o vreme în general frumoasă, cu nori și soare. Nu mai sunt anunțate precipitații în timpul zilei, vântul va sufla slab până la moderat și se va înregistra o temperatură maximă de 7 grade. În noaptea de joi spre vineri cerul va fi parțial noros, dar nu va mai ninge, chiar dacă se va face mai frig, înregistrându-se o minimă de -4 grade.

Horoscop chinezesc joi, 16 martie 2023: Zodiile cu putere mare de convingere. Obțin ce își doresc în ziua Cocoșului de Apă

Vremea în Brașov joi, 2 februarie 2023

Meteorologii anunță o zi de joi cu vreme mohorâtă la Brașov. Cerul va fi acoperit de nori întreaga zi și pot să apară precipitații mixte, având în vedere că temperatura va urca până la 3 grade. În cursul nopții pot să mai apară fulguieli, iar cerul va rămâne noros. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -3 grade. 

Vremea în Constanța joi, 2 februarie 2023

Vremea va fi frumoasă și la Constanța pe parcursul zilei de joi. Cu toate că vor mai fi nori, nu vor lipsi perioadele cu soare. Se va încălzi în timpul zilei, astfel că termometrele vor arăta o maximă de 7 grade. Noaptea, cerul va fi senin spre parțial noros și se va înregistra o minimă de -1 grad. 

Citește și: Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Ziua Îndrăgostiților 2023. Prognoza meteo pentru 14 februarie