Vouchere sociale 2023. Când intră a doua tranșă de bani pe cardurile sociale

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 15 mar 2023, 17:26

Până în momentul de față, peste 2,37 de milioane de persoane beneficiază de acest ajutor

Sursa: Shutterstock

Românii care fac parte din categoriile vulnerabile primesc, din partea Guvernului României, și în anul 2023, vouchere sociale. O dată la două luni, persoanele eligibile primesc suma de 250 de lei cu care pot plăti alimente sau mese calde.

Românii considerați ca făcând parte din categoriile vulnerabile vor primi, în curând, a doua tranșă de bani pe

cardurile sociale. Prima tranșă din anul 2023 a fost acordată în luna februarie.

Când intră a doua tranșă de bani pe cardurile sociale

Până în momentul de față, peste 2,37 de milioane de persoane beneficiază de acest ajutor, iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că, pe listă, s-au mai adăugat peste 46.000 de nume ale persoanelor care vor primi și ele suma de 250 de lei,

o dată la două luni.

Pentru acestea, cardurile vor fi emise și distribuite în decursul lunii martie. Mai mult decât atât, pentru a avea banii necesari cumpărăturilor pentru masa de Paște, a doua tranșă de bani va intra pe cardurile sociale înainte de 16 aprilie.

De asemenea, tot în această primăvară, vor veni noi pachete cu alimente. Acestea vor conține 12 alimente de bază și care provin de la producătorii

naționali. Acordarea de pachete cu alimente este finanțată prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Citește și: În ce condiții ar putea crește vârsta de pensionare în România. Marcel Boloș a dat toate detaliile

Aceste pachete urmează să ajungă la 1.188.852 de beneficiară, bugetul total fiind de 235 de milioane de euro, care va fi împărțit pentru cele șase tranșe.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Au fost aprobate noi ajutoare pentru români

Marius Budăi, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a anunțat aprobarea a noi ajutoare pentru români, astăzi, 15 martie.

„Guvernul a aprobat astăzi o ordonanţă de urgenţă care vizează, printre altele, menţinerea măsurilor de protecţie socială în cazul persoanelor care provin din grupuri vulnerabile, care au beneficiat de majorări ale punctului de pensie, ale salariului minim sau ale cuantumului prestaţiilor sociale raportate la Indicatorul Social de Referinţă (ISR) şi modifică în acest sens mai multe acte normative în domeniul asistenţei sociale”, a precizat ministrul.

Citește și: Vouchere sociale 2023: Când intră pe card tranșa a doua de bani pentru alimente și mese calde?

Vouchere de 15.000 lei pentru mii de români. Gabriela Firea:

Cu alte cuvinte, pentru ca ajutorul pentru încălzire pe perioada sezonului rece să fie acordat, nu se va mai lua în calcul majorarea recentă care s-a aplicat veniturilor ca urmare a creșterii punctului de pensie, a indemnizației sociale pentru pensionari sau a salariului minim brut.

 

 

 


Un nou episod al serialului turcesc „Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D joi, 30 martie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.