Bani de la stat pentru repararea locuințelor. Un nou ajutor financiar de 4000 de lei pentru români

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 06 mar 2023, 11:00

Bani de la stat pentru repararea locuințelor

Sursa: Shutterstock

Ajutor financiar în valoare de 4000 de lei pentru repararea locuințelor ar putea fi acordat în 2023 românilor cu venituri mici.

Vouchere în valoare de 4000 de

lei ar putea primi în 2023 românii din categoriile vulnerabile. Beneficiarii acestui ajutor vor putea folosi cei 4000 de lei pentru repararea locuinței și pentru schimbarea aparatelor electrocasnice vechi: frigider, mașină de spălat și aragaz, a anunțat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). 

Citește și: Când intră pensiile pe card în martie 2023? Data la care se vor face plățile

Bani de la stat pentru repararea locuințelor 

Bani de la stat pentru repararea locuințelor ar putea primi în 2023 românii aflați în dificultate, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene( MIPE), Marcel Boloș. Un nou ajutor financiar în valoare de 4000 de lei ar putea primi anul acesta peste 200. 000 de români care se încadrează în categoriile eligibile vizate de acest

program. 

Beneficiarii acestui ajutor vor putea folosi cei 4000 de lei pentru repararea locuinței și pentru schimbarea aparatelor electrocasnice vechi: frigider, mașină de spălat și aragaz. 

Studiile arată că 14,5% din populaţia României are o situaţie materială extrem de precară. Cei afectaţi nu îşi pot plăti facturile, nu pot păstra locuinţa încălzită şi nu îşi pot permite câteva zile de vacanţă. 

Citește și: Când vor fi distribuite pachetele cu 24 de kilograme de alimente în 2023?

Citește și: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație

Cine primește vouchere de 4000 de lei pentru repararea locuințelor 

Potrivit ministrului Marcel Boloș, ajutorul de la stat pentru românii cu situație materială precară va fi acordat sub forma unor vouchere în valoare de 4000 de lei următoarelor categorii de persoane: 

- familiile cu copii mulți, peste cinci; 

- persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani 

- persoanele cu dizabilități  

”Avem un pachet de servicii pe care îl oferim pentru trei categorii de beneficiari: familiile sărace cu mulți copii, persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani şi plafonul de venit până în 2.000 lei, dar şi persoanele cu dizabilități.

„Este vorba de un pachet de servicii sociale care include și componenta aceasta de reparare a locuințelor, în special locuințele sociale care sunt proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și proprietatea acestor categorii de beneficiari pe care le-am menționat”,  a explicat ministrul Marcel Boloș la postul de televiziune Antena 3 CNN. 

Ce nu trebuie să facă proprietarii de locuințe. Cine riscă amenzi mari din partea statului

Citește și: „EURO 200” și în 2023: Bani de la stat pentru calculatoare. Elevii și studenții care primesc ajutor financiar

Când intră banii pentru repararea locuințelor 

Românii din categoriile mai sus menționate ar putea intra în posesia ajutorului financiar în valoare de 4000 de lei  începând cu trimestrul al doilea al anului 2023. 

”Noi încercăm ca mecanismul instituțional și financiar pentru ca să sprijinim categoriile acestea sărace de românii să îl avem finalizat în cursul trimestrului întâi, respectiv până la sfârșitul lunii martie și să putem începe acordarea efectivă, probabil începând cu trimestrul al 2-lea al acestui an(...) În cel mai scurt timp sperăm să definitivăm mecanismul și să-l putem oferi în detaliu pentru beneficiarii pe care i-am menționat”, a declarat Marcel Boloș. 

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?