Vouchere educaționale 2023! Când vor fi emise tichetele sociale în valoare de 500 de lei

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 dec 2023, 06:20

Tichetele educaționale în valoare de 500 de lei vor fi acordate în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 133/2020

Sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

După multe așteptări, s-a decis ca voucherele educaționale în valoare de 500 de lei să fie acordate. Acestea vor fi acordate per an școlar.

Voucherele educaționale în valoare de 500 de lei urmează să fie distribuite, după o lungă perioadă de așteptare. Acestea urmează să fie distribuite în conformitate cu prevederile legale.

Când vor începe să fie acordate voucherele educaționale în valoare de 500 de lei

Tichetele educaționale în valoare de 500 de lei vor fi acordate în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.

133/2020 în ceea ce privește măsurile pentru sprijinirea categoriilor de elevi defavorizați.

Actul normativ respectiv prevede: alocarea voucherelor educaționale pe bază de tichete sociale, măsurile de distribuire, modificările ulterioare.

Tichetele educaționale vor fi acordate per an școlar, iar, în anul 2022, Ministerul Educației a declarat că listele parțiale cu elevii care ar urma să primească acest ajutor financiar au fost întocmite pentru anul școlar 2022-2023.

Conform memorandumului care a fost prezentat de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, și care a fost aprobat, de curând, de către Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, va fi nevoie de implicarea tuturor persoanele care pot realiza sarcinile stabilite, în așa fel încât, voucherele să ajungă la timp la persoanele eligibile.

Citește și: Cât costă pachetele de 25 de kilograme de alimente primite de români pentru sărbătorile de Paște 2023 și ce conțin acestea

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Prin urmare, pe data de 12 mai, cardurile educaționale urmează să fie emise, iar, pe data de 16 mai, acestea vor începe să fie distribuite către inspectoratele școlare județene. Pe data de 23 mai, voucherele educaționale urmează să ajungă la inspectoratele fiecărei unități de învățământ, iar alimentarea lor se va face pe data de 26 mai.

Conform datelor dcbusiness.ro, aproximativ 49.000 de elevi vor primi voucherele educaționale.

Rezultatele Simulare Evaluare Națională 2023

Astăzi, 29 martie, Ministerul Educației a anunțat notele obținute de elevi la Simularea Evaluării Naționale 2023. La matematică, 40% dintre elevi nu au luat notă de trecere.

În ceea ce privește proba de Limba și Literatura Română, mai mult de 75% dintre elevi au luat peste cinci, 59% au luat note peste cinci la Matematică, iar, la Limba Maternă, peste cinci au luat 81% dintre elevi.

Notele obținute la simulări nu vor fi trecute în catalog, dar, în urma unei solicitări scrise, se va face o excepție.

Citește și: Cardurile Sociale 2023 vor fi alimentate cu bani în Săptămâna Mare. Anunțul făcut de ministrul Marcel Boloș

„În mod obligatoriu, aceste rezultate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare”, a precizat

Ministerul Educației.