Vlad Pascu își încearcă norocul: Le-a cerut magistraților să fie judecat din nou în arest la domiciliu, pentru a-și putea continua studiile

Autor: Laura Macovei

Vlad Pascu își încearcă norocul: Le-a cerut magistraților să fie judecat din nou în arest la domiciliu, pentru a-și putea continua studiile

Sursa: arhivă

Vlad Pascu, tânărul care a provocat un accident mortal la 2 Mai, se luptă din nou în instanță pentru a obține arestul la domiciliu.

La termenul de ieri, Pascu a făcut o nouă cerere în acest sens, argumentând că dorește să-și continue studiile și să se înscrie la facultate.

Vlad Pascu vrea să fie din nou judecat în arest la domiciliu

În prezent, Vlad Pascu se află în arest preventiv, măsură instituită pe 20 august 2023, imediat după tragicul accident în care doi tineri și-au pierdut viața. De la începutul detenției, Pascu a contestat de mai multe ori măsura arestului preventiv, dar până acum, toate solicitările i-au fost respinse.

Potrivit Observator, ieri, în cadrul procesului, Vlad Pascu a fost prezent fizic în sala de judecată pentru prima dată, întâlnindu-se față în față cu părinții victimelor și cu noul magistrat care a preluat cazul. Acest magistrat a preluat dosarul după ce Ioana Ancuța Popoviciu a fost recuzată și urmează să fie transferată la Judecătoria din Constanța de la 1 iunie, la cerere.

Citește și: Răsturnare de situație în dosarul accidentului de la 2 mai. Procesul lui Vlad Pascu va fi reluat de la zero, după ce judecătoarea Ancuța Popoviciu a fost recuzată

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Noul magistrat a dispus reaudierea martorilor și a permis avocaților să depună o nouă cerere pentru schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 7 iunie, iar o decizie privind cererea de arest la domiciliu va fi luată pe 30 mai.

Cine se va ocupa de dosarul lui Vlad Pascu

După ce Ancuța Popoviciu a fost recuzată, un alt judecător se va ocupa de  dosarul lui Vlad Pascu.

Citește și: Dialog halucinant între judecătoarea Popoviciu și tatăl lui Sebi! Bărbatul a fost devastat după întrebarea despre costurile înmormântării: „A fost rupt în două”

Potrivit  antena3.ro, Claudia Carmen Berevoescu, președinta Judecătoriei Mangalia, este noul judecător care se va ocupa de dosarul lui Vlad Pascu. Judecătoarea urmează să decidă dacă dosarul va fi reluat de la zero sau nu după ce Ancuța Popoviciu a fost mutată la Constanța.