Riscăm să ne întoarcem la carantină? Medicul Virgil Musta avertizează: "Nu ştiu care vor fi măsurile, dar..."

,

Virgil Musta, semnal de alarmă despre coronavirus. Medicul a vorbit despre numărul mare de cazuri noi și despre posibilitatea de a ne întoarce la carantină.


In articol:

Virgil Musta, semnal de alarmă despre coronavirus. 

Medic primar de boli infecţioase, şef de secţie şi coordonator COVID la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta avertizează că situația în care se află România în prezent nu este una favorabilă și că riscul de a ne întoarce din nou la carantină este unul ridicat.

Virgil Musta, semnal de alarmă despre coronavirus. Riscăm să ne întoarcem la carantină? 

Într-un interviu acordat recent, medicul Virgil Musta a afirmat că, având în vedere evoluția epidemiei de coronavirus, în România ar putea fi instituită din nou carantina. Deși nu are informații oficiale, medicul spune că riscul există, ținând cont de faptul că numărul îmbolnăvirilor este într-o continuă creștere.

"Da. Nu ştiu care vor fi măsurile luate de responsabilii guvernamentali, dar există şi riscul acesta. Riscul cel mai mare, în schimb, este viaţa omului.

Pentru că numărul de decese este direct proporţional cu numărul de cazuri, peste tot în lume. Deci, când sunt foarte multe cazuri, o proporţie de 5% decedează. Valul al doilea este, aşa, mai degrabă o împărţire teoretică. În sensul că, apare un prim val, apoi apare o perioadă de acalmie şi după aceea, din nou, al doilea val. Acum, perioada de acalmie a fost la noi o perioadă foarte scurtă şi au fost zone în care acalmia a fost reală, cum a fost, de exemplu, în Timiş.
Noi nu am mai avut timp de patru săptămâni decât câteva cazuri şi eram pe o pantă descendentă, Aradul la fel şi cred că întreaga parte de vest a ţării. Dar au fost zone – cum este Bucureştiul care permanent a fost plin. Braşovul – dacă iniţial nu au avut multe cazuri- au început să aibă foarte multe, Suceava – a fost permanent pe locul I ca număr de cazuri şi este şi acum."
, a spus Virgil Musta, potrivit adevarul.ro .

Citeste si: Virgil Musta, semnal de alarma privind Covid-19: "Numarul este foarte mare"! Medicul cere masuri urgente

Coronavirus se ia din aer! Doctorul Virgil Musta a spus care sunt cele mai periculoase locuri

Dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a explicat care sunt cele mai periculoase spații închise și în ce măsură ne putem contamina prin intermediul aerului condiționat.

Dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a comentat la Digi24 acest semnal de alarmă al oamenilor de știință și a explicat care sunt cele mai periculoase spații închise și în ce măsură ne putem contamina prin intermediul aerului condiționat.

Dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, spune că se știe că transmiterea virusului este aeriană și că cea mai intensă transmitere este când ne aflăm la o distanță de sub un metru și vorbim cu o persoană contaminată, cu atât mai mult dacă persoana respectivă tușește sau strănută.

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Medicul Virgil Musta, avertisment pentru romani: "Nu se poate sa avem o memorie asa de scurta!"

Virgil Musta, semnal de alarmă despre coronavirus. Cum ne putem proteja după relaxarea restricțiilor?

Medicul Virgil Musta este de părere că orice activitate ar putea fi permisă în perioada următoare, însă cu condiția ca regulile de igienă să fie respectate. Astfel, răspândirea noului coronavirus ar putea fi limitată, chiar dacă oamenii și-ar relua activitățile obișnuite.

"Se poate merge la terase, dacă se respectă regulile. Adică, dacă într-adevăr, cei care stau la mese, respectă o oarecare distanţare – se păstrează acei doi metri – şi dacă stau chiar faţă în faţă, stau cu mască. Nu cred că este un risc major. În schimb, dacă stau aşa, înghesuiţi, faţă în faţă, persoane necunoscute, nu ştii cu cine iei contact şi dacă este sau nu contaminat şi poţi lua şi tu. Riscul creşte. Eu cred că orice activitate se poate desfăşura în nişte condiţii speciale sau în condiţii rezultate în urma evaluării riscului activităţii respective. Sunt trei reguli de aur în prevenţia infectării: distanţarea fizică, purtarea măştii şi igiena tegumentelor. Şi atunci, pornind de la acestea, pentru fiecare activitate pot fi evaluate riscurile şi felul în care se pot respecta aceste reguli, astfel încât să se reducă posibilitatea de contaminare. Riscul există, dar este minim. Şi nu cred că ar fi o problemă. Deci, noi trebuie să intrăm într-o perioadă de relaxare. Trebuie să începem să ducem o viaţă normală. Dar puţin modificată faţă de ceea ce am avut până acum. Şi asta trebuie ca lumea să înţeleagă. Nu trebuie să se înţeleagă că, dacă acum suntem într-o perioadă de relaxare, nu mai avem nicio regulă. Pentru că altfel, vedeţi ce se întâmplă!", a adăugat Virgil Musta. 

Citeste si: Virgil Musta, semnal de alarmă: „Când lăsăm garda jos, atacă rău”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se vor redeschide scolile in septembrie? Nelu Tataru: "Avem scenarii, de la cele mai sumbre la cele adaptate"

Ion Cristoiu DESCIFREAZĂ tainele întâlnirii dintre Putin și Biden: A vrut să îl SEDUCĂ

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Coronavirus se transmite prin aer! Ce a raspuns OMS medicilor care avertizeaza depre pericol

Guvernul a aprobat carantina si izolarea. Ce prevede documentul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies