Coronavirus se transmite prin aer! Ce a raspuns OMS medicilor care avertizeaza depre pericol

,

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) analizează un raport care îi cere să actualizeze recomandările referitoare la noul coronavirus


In articol:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) analizează un raport care îi cere să actualizeze recomandările referitoare la noul coronavirus după ce peste 200 de oameni de ştiinţă au prezentat dovezi că noul coronavirus se poate răspândi prin particule mici în aer, într-o scrisoare adresată agenţiei, transmite Reuters.

OMS afirmă că SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, se răspândeşte în principal prin particule mici expulzate din nasul şi gura unei persoane infectate, care cad rapid pe pământ.

Dar, într-o scrisoare deschisă adresată OMS, publicată luni în jurnalul Clinical Infectious Diseases, 239 de cercetători din 32 de ţări au prezentat dovezi că particule ale virusului care plutesc în aer pot infecta oamenii care le respiră.

OMS, somat sa isi actualizeze recomandarile

Deoarece particulele mici pot pluti în aer, cercetătorii cer OMS să îşi actualizeze recomandările.

Cunoaştem articolul şi analizăm conţinutul cu experţii noştri tehnici”, a afirmat pe email purtătorul de cuvânt al OMS.

Nu este clar cât de frecvent se poate răspândi coronavirusulprin particule mici sau aerosoli, comparativ cu picăturile mai mari provenite din tuse sau strănut.

Orice schimbare în evaluarea riscului de transmitere de către OMS ar putea afecta recomandarea actuală de a păstra o distanţă de 1 metru între persoane. Guvernele, care îşi bazează propriile recomandări pe cele ale OMS, ar putea să îşi ajusteze măsurile de sănătate publică menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Deşi OMS a anunţat că analizează aerolosii ca o posibilă rută de transmitere, trebuie să fie convinsă că dovezile justifică o modificare a recomandărilor.

Dr. Michael Osterholm, expert în boli infecţioase la University of Minnesota, a spus că OMS a fost mult timp reticentă să recunoască transmiterea gripei prin aerosoli, ”în pofida datelor convingătoare” şi vede actuala controversă ca parte a dezbaterii respective.

Citeste si: Coronavirus se transmite prin aer! Sute de medici cer OMS sa reviziuasca recomandarile

Citeste si: Suntem deja in pericol! Alexandru Rafila, despre decizia CCR de a renunta la izolare si carantina

Cred că nivelul de frustrare a ajuns la nivelul de fierbere în privinţa rolului jucat de transmiterea prin aer a unor boli precum gripa şi SARS-CoV-2”, a spus Osterholm.

Profesorul Babak Javid, consultant în domeniul bolilor infecţioase la Cambridge University Hospitals, a spus că transmiterea prin aer a virusului este posibilă şi chiar probabilă, dar a spus că dovezile referitoare la cât de mult rămâne virusul în aer lipsesc.

Dacă coronavirusul poate rămâne în aer perioade lungi de timp, chiar şi după ce persoana infectată a părăsit spaţiul respectiv, atunci acest lucru poate afecta măsurile luate de lucrătorii din sectorul sănătăţii şi de alte persoane pentru a se proteja.

Recomandările OMS către lucrătorii din sectorul sănătăţii, care datează din 29 iunie, afirmă că SARS-CoV-2 este transmisă în primul rând prin picături respiratorii i de pe suprafeţe.

Dar transmiterea prin aer este posibilă în unele circumstanţe, cum ar fi prin efectuarea intubării şi a procedurilor de generare a aerosolilor, potrivit OMS. Agenţia recomandă lucrătorilor medicali să efectueze aceste proceduri să poarte măşti respiratorii N95 şi alte echipamente de protecţie, într-o camără ventilată adecvat.

Dr. William Hanage, un epidemiologist la Harvard T.H. Chan School of Public Health, afirmă că raportul analizat de OMS ” aduce argumente rezonabile legate de dovezile că acest mod de transmitere poate avea loc şi că ar trebui să fie luaţi în serios”.

Dar contează şi cât de frecvent poate avea loc această transmitere, ceea ce nu se cunoaşte.

Dacă transmiterea prin aer este posibilă dar rară, atunci eliminarea ei nu ar avea un impact uriaş”, a afirmat Hanage, în comentarii pe email.

Oficiali ai Centrului pentru Controlul Bolilor din Coreea de Sud au afirmat luni că discută diverse probleme referitoare la Covid-19, inclusiv posibilitatea transmiterii prin aer. Ei afirmă că sunt necesare mai multe investigaţii şi dovezi.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, un nou avertisment: "Vrem cu toţii să se termine, dar..."

Citeste si: Avertismentul directorului OMS: "Pandemia continua sa accelereze." Ultimul milion de cazuri, in opt zile

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce a spus mama Andrei Volos despre Bogdan Mocanu? Fosta concurenta Puterea dragostei nu se astepta la asta

ULTIMA ORĂ Creatorul sistemului antivirus McAfee a fost găsit mort în penitenciar, în Spania, după ce i se aprobase extrădarea în SUA

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Livian ramane in Sezonul 3 Puterea dragostei? "Mai dam si noi un control si dupa mancam!"

Programul Prima Casa. Cand se reporneste si ce schimbari are

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies