Vești proaste pentru șoferi! Conducătorii auto ar putea fi arestați dacă urcă la volan după ce au consumat alcool sau substanțe stupefiante

Author: Lavinia Medrea

Conducătorii auto ar putea fi arestați dacă urcă la volan după ce au consumat alcool sau substanțe stupefiante

Sursa: PixaBay - colaj KANAL D

Șoferii români ar putea avea de suferit dacă urcă la volan după ce au consumat alcool sau substanțe stupefiante. Aceștia pot fi arestați, conform unei legi din noul proiect depus la Parlament, care are în vedere o inițiativă respinsă în anul 2019.

În anul 2019, a fost depus un proiect de lege prin care șoferii beți sau drogați să fie arestați, dar a fost respins. Aceeași propunere a revenit în Parlament, datorită senatorului Robert Cazanciuc.

Șoferii care au consumat alcool sau droguri ar putea fi arestați

Șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante ar putea fi arestați. Aceeași pedeapsă îi așteaptă și pe cei care conduc fără să aibă permis de șofer.

Propunerea legislativă a fost depusă în Parlament de către senatorul Robert Cazanciuc, gest la care a recurs în memoria fetei lui, în vârstă de doar patru anișori, care a murit din cauza unui bărbat fără carnet de șofer, chiar de Ziua Copilului.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Închisoare pentru șoferii băuţi, drogaţi sau fără permis care provoacă accidente. În ce condiții se poate aplica pedeapsa maximă și ce ar trebui să știe șoferii

„România ocupă, în anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc în Europa la numărul de morţi în accidente rutiere. 1.779 de decese în total. Una dintre cauze o reprezintă consumul de alcool sau de substanţe interzise, pe lângă neglijenţă sau calitatea infrastructurii rutiere”, a precizat Robert Cazanciuc, pe Facebook.

Propunerea a fost respinsă anterior, în 2019

Propunerea a fost respinsă în 2019, după ce s-a pus pe masă un proiect prin care toți șoferii care se urcă la volan băuți sau drogați să fie băgați în închisoare, aceeași pedeapsă

fiind valabilă și pentru persoanele care conduc, deși nu dețin un carnet de șofer.

Citește și: Vești proaste pentru șoferi! Amenzile s-ar putea dubla de la 1 ianuarie 2023. Ce sume usturătoare ar putea plăti conducătorii auto

„În anul 2019, am demarat o iniţiativă de modificare a legislaţiei penale astfel încât niciun şofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea.

Anunţ public că voi relua iniţiativa pentru modificarea legii împotriva şoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce şi provoacă accidente rutiere mortale”, a transmis Robert Cazanciuc, tot pe Facebook.

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!