Incredibil! Cum a cerut șpagă o doctoriță de la o gravidă aflată pe masa de operație: „Mi-a spus să nu mă surprindă dacă mă trezesc paralizată”

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 01 dec 2022, 12:04

Roxana Al Momani a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, după ce i-a cerut șpagă unei gravide chiar în timpul nașterii.

Medicul specialist în obstetrică-ginecologie, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. În plus, doctorița ar fi amenințat pacienta că este posibil să rămână paralizată, pentru că nu avea banii de șpagă pregătiți.

Citește și: Şpagă uriaşă oferită de un şofer unui poliţist, pe autostrada A1. Incredibil ce a urmat

Cum a cerut șpagă o doctoriță de la o gravidă aflată pe masa de operație

În timp ce pacienta se afla pe masa de operație, doctorița ar fi cerut suma de 1.000 de lei. Deranjată că femeia nu avea banii de șpagă pregătiți, medicul i-a spus că, dacă anestezistei îi tremură mâna, se poate trezi paralizată.

Potrivit RomâniaTV, Dr. Roxana Al Momani era medic primar de obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov atunci când a făcut acest lucru.

Citește și: Amenzi pentru angajații din învățământ care cer bani sau alte foloase patrimoniale elevilor. Senatul a adoptat proiectul

Pe data de 8 iulie 2022, medicul a fost condamnat de Curtea de Apel la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Mai mult, i s-a interzis dreptul de a-și exercita profesia timp de un an.

În motivarea deciziei Curții de Apel București se regăsesc declarațiile pe care pacienta și concubinul acesteia le-au dat în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Femeia, care se afla în travaliu pe data de 16.08.2017 a relatat următoarele:

 

 

„Mi-a spus să nu mă surprindă dacă rămân paralizată. Doamna doctor m-a întrebat dacă am bani, i-am răspuns că nu, m-a întrebat apoi dacă am bani măcar pentru anestezist, i-am răspuns din nou că nu. Menționez că știam dintr-o discuție anterioară, de ce sumă de bani ar fi nevoie, era vorba de 1.000

de lei. L-am sunat pe prietenul meu, i-am spus despre ce este vorba, am dat telefonul pe difuzor, iar dna doctor l-a întrebat dacă are bani și i-a spus că nu. Apoi, l-a întrebat dacă va avea bani măcar mâine. Acesta a spus că da.

Am fost dusă spre sala de operație, unde urma să fiu operată de cezariană, iar pe drum spre sală, în timp ce eram pe targă, dna doctor m-a întrebat din nou de ce nu am banii, având o stare de nervozitate, supărare și iritare.

În momentul în care anestezistul (o doamnă) mi-a înfipt acul în coloana vertebrală pentru administrarea serului de anestezie, dna doctor (Al Momani Roxana – n.r.) mi-a spus să nu mă surprindă dacă atunci când o să mă trezesc din anestezie o să constat că am rămas paralizată.

Menționez că dna anestezist mi-a spus să mă calmez, ea însăși era calmă, mi-a spus că totul o să fie bine și m-a întrebat ce face copilul celălalt, încercând să îmi distragă gândul de la cele spuse de d-na doctor. Pot spune că aceasta era o femeie foarte de treabă.

Scrisoarea unei asistente medicale a emotionat o lume intreaga:

A doua zi dimineața, a venit în vizită la mine prietenul nostru (…), eu am coborât la el și i-am spus ce discuție am avut cu dna doctor cu o zi înainte. S-a întâmplat ca dna doctor să ne vadă și l-a întrebat direct pe acest prieten dacă a adus banii, iar eu am intervenit spunându-i că era un amic, nu persoana cu care vorbise anterior. Dna doctor s-a îndepărtat spunând că trebuie să aducem banii.

Când am rămas singuri, eu l-am întrebat pe acest amic dacă putem face ceva. Precizez că m-am externat pe data de 18.08.2017, după ce și doctorul neonatolog și-a dat acordul în privința fetiței, iar în parcarea spitalului am așteptat-o pe dna doctor de la ora 14:00, când spunea că o să vină, până la ora 16:30.

La acea oră, dna doctor a primit cei 1.000 de lei, marcați, eu nu am aflat alte amănunte decât după aceea. Știu că sesizarea organelor de urmărire penală s-a făcut de către prietenul meu și amicul nostru”, a povestit pacienta, potrivit sursei citate.

 


Cookies