Amenzi pentru angajații din învățământ care cer bani sau alte foloase patrimoniale elevilor. Senatul a adoptat proiectul

,
bani profesori

Amenzi pentru angajații din învățământ.

[Sursa foto: PixaBay]

Angajații din învățământ vor primi amenzi imense dacă mai cer acest lucru copiilor, direct sau indirect.


In articol:

Personalul din unităţile de învăţământ va primi amenzi uriașe dacă mai pretinde elevilor, în mod direct sau indirect, sume sau alte foloase patrimoniale. 

bani

Amenzi pentru angajații din învățământ care cer bani sau alte foloase patrimoniale elevilor.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Polițiștii au efectuat controale la mall-uri și pe străzi în prima zi de restricții. S-au dat amenzi în valoare de 10.000 de lei în București

Angajații din învățământ vor primi amenzi imense

Această măsură este inclusă într-un proiect iniţiat de parlamentarii USR şi AUR. LegeA a fost adoptată, luni, de Senat. Sancțiunile pe care le pot primi angajații din învățămând sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei. 

Legea este acum clară și spune așa: "în unităţile de învăţământ de stat şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sau chiar în afara acestor spaţii, este interzisă pretinderea, în mod direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, personal sau prin intermediul interpuşilor, de către personalul didactic de conducere, personalul didactic de predare şi de instruire practică, personalul didactic auxiliar sau personalul nedidactic, a unor sume de bani sau alte foloase patrimoniale elevilor, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai acestora.

Cine va încălca aceaste reguli va fi sancţionat cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei. Poliția va interveni și va constata încălcarea legii. Ofiţerii sau agentul de poliţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi cei care vor aplica amenzile. Ei vor acționa după ce au fost sesizați de elevi, de părinţi sau chiar de cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice."

Sume de bani, permise doar la inițiativa celui care oferă

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011 va fi dezbătută şi votată în Camera Deputaţilor, for legislativ în acest caz.

Citeste si: Părinții vor avea parte de zile libere pe durata suspendării cursurilor. Angajații MapN, MAI și din Sănătate au condiții speciale

„Actele cu titlu gratuit, astfel cum sunt donaţia sau legatul, prin care sunt oferite sume de bani sau alte foloase patrimoniale sunt permise numai dacă privesc în mod exclusiv ca beneficiar direct unitatea de învăţământ şi numai dacă iau naştere din iniţiativa celui care oferă.

Sunt exceptate de la prevederile prezentelor dispoziţii legale activităţile de pretindere sau strângere a sumelor de bani sau a altor foloase patrimoniale cazurile ce privesc activităţi extracuriculare, astfel cum sunt excursiile, petrecerile, evenimentele caritabile sau alte asemenea activităţi care nu privesc în mod direct actul de educaţie”, conform iniţiatorului.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Varianta Omicron va înlocui Delta. Anunțul sumbru făcut de Raed Arafat: ”Va deveni cea predominantă”

Răsturnare de situație în ședința de guvern: Ajutoarele pentru victimele de la Băbeni au fost majorate

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Au apărut primele cazuri de Omicron la persoanele care nu au călătorit în afara țării lor. Unde au fost descoperite primele infectări cu noua varianta a coronavirus

Certificatul verde va mai fi verificat în magazine, de sărbători? Alexandru Rafila a făcut anunțul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies