Vești proaste pentru comercianții din piețe care nu respectă regulile. Cum vor fi sancționați de autorități?

,
Reguli noi în piețele din România
Reguli noi în piețele din România[Sursa foto: unsplash]

Autoritățile au luat decizia de a redeschide piețele care funcționează în spațiile închise, însă comercianții sunt obligați să respecte o serie de reguli stricte. Ce riscă cei care nu fac acest lucru?


In articol:

Pentru că urmează o perioadă aglomerată și pentru ca sănătatea românilor să nu fie pusă în pericol, autoritățile au anunțat că vor urma controale în piețele din România, iar comercianții care nu respectă regulile vor fi aspru sancționați.

Ce măsuri stricte vor fi luate în piețele din România? 

P iețele din România au fost redeschise, însă pentru a funcționa, în interiorul acestora trebuie respectate o serie de reguli stricte. Mai exact, comercianții trebuie să asigure trasee separate de intrare și ieșire, trebuie să existe o zonă de triaj și să fie asigurată o distanță de cel puțin 2 metri între cumpărători, totul pentru a limita contactul fizic dintre persoane și a reduce la minimum riscul de infectare cu noul coronavirus.

Deciziile au fost luate după ce reprezentanții piețelor s-au întâlnit cu cei ai Prefecturii Capitalei. În urma discuțiilor, autoritățile au anunțat că în cazul în care comercianții nu vor respecta regulile impuse, aceștia pot rămâne fără contractul care le permite să comercializeze produse în piață. 

Citeste si: Școli și magazine închise până pe 10 ianuarie. Unde se vor aplica restricțiile?

„S-a pus foarte mult accent pe acel triaj observaţional de care vorbeşte Ordinul comun al ministrului Agriculturii şi al ministrului Sănătăţii.”,

a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii București, Mariana Stancu-Ţipişcă, potrivit alephnews.ro .

Astfel, cei care vor să își vândă produsele alimentare în piețele acoperite din România trebuie să se asigure că sănătatea clienților nu este pusă în pericol și că sunt respectate toate regulile de igienă impuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate. Având în vedere că urmează o perioadă foarte aglomerată în piețele și magazinele din țară, autoritățile au menționat că vor avea loc controale în mod frecvent, astfel încât să nu fie încălcate normele de protecție.

Datele oficiale arată că în România există 514 piețe agroalimentare, iar toate vor funcționa după regulile amintite mai sus. 

Citeste si: Programul marilor magazine in timpul sărbătorilor de iarnă! Ce orar au Lidl, Auchan, Carrefour și Mega Image de Crăciun și Revelion

 

Citește-ne pe
Citește și:

Caz tragic la Spitalul Județean din Tulcea. O asistentă medicală a decedat după ce s-a infectat cu COVID-19

Clotilde Armand, contract cu o nouă firmă de salubritate: preț de 6 ori mai mare decât Romprest și patroni controversați

Florin Călinescu distruge PRO TV! A spus public de ce și-a dat demisia. Cu ce televiziune ar urma să semneze

Școlile s-ar putea redeschide din ianuarie

Vaccinul anti-Covid-19 are mai puține efecte adverse decât vaccinul antigripal? Medicul Adrian Marinescu: „Efectele adverse apărute pot să...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies