Veşti bune pentru români. Guvernul face angajări! Se caută 1.000 de persoane pentru Casa de pensii

,
Veşti bune pentru români. Guvernul face angajări! Se caută 1.000 de persoane pentru Casa de pensii
Guvernul face angajări[Sursa foto: Facebook]

Veşti bune pentru milioane de români. Guvernul a decis angajarea a 1.000 de persoane pentru Casele de pensii. Această măsură a venit în contextul în care personalul CNPP nu poate face faţă volumului mare de dosare de pensii.


In articol:

Guvernul urmează să adopte o Ordonanţă de Urgenţă care prevede angajarea a 1.000 de persoane pentru casele de pensii. Decizia a venit în contextul în care personalul Casei Naţionale de Pensii Publice nu face faţă volumului mare de dosare de pensii.

Se caută 1.000 de persoane pentru Casa de pensii

OUG aflată pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Guvernului prevede ca personalul CNPP să fie mărit cu 1.000 de persoane. Guvernul spune că este necesară această măsură pentru recalcularea pensiilor, subliniind că personalul actual nu poate face faţă volumului mare de dosare.

Veşti bune pentru români. Guvernul face angajări! Se caută 1.000 de persoane pentru Casa de pensii
1.000 de angajati pentru Casa de pensii[Sursa foto: PixaBay]

Executivul a precizat că există 800 de funcţii pentru persoanele cu studii de licenţă sau echivalenţe şi 200 de funcţii pentru persoanele cu studii liceale, finalizate cu diplomă de Bacalaureat.

Aceste funcţii vor exista pe o perioadă determinată, respectiv până la data de 31 decembrie 2022.

Ce este necesar pentru recalcularea şi evaluarea pensiilor

Pentru recalcularea şi evaluarea pensiilor este nevoie de realizarea unei baze de date care se poate face pe pagina CNPP, în temeiul informaţiilor colectate din surse în format electronic şi/ sau letric existente la nivelul caselor de pensii teritoriale:

Veşti bune pentru milioane de români. Guvernul a decis angajarea a 1.000 de persoane pentru Casele de pensii.
Casa de pensii angajeaza[Sursa foto: PixaBay]

"a) identificarea stagiilor de cotizare contributive, a stagiilor de cotizare asimilate şi stagiilor de cotizare necontributive valorificate la stabilirea/recalcularea drepturilor de pensie cuvenite sau aflate în plată la

data de 31 august 2023;

b) crearea unei baze de date care cuprinde veniturile lunare, brute sau nete, după caz, realizate anterior datei de 1 aprilie 2001 care, conform dispoziţiilor legale în vigoare la data stabilirii/recalculării drepturilor de pensie, nu au fost valorificate/nu se valorifică la calculul   drepturilor de pensie cuvenite sau aflate în plată."

În evidenţa sistemului public de pensii se află aproximativ 5 milioane de pensionari.

Citeste si: Este anunțul momentului pentru pensionarii romani: ''Se iau 3 miliarde de la pensii...''

Câte persoane lucrează în prezent pentru Casa de pensii

În prezent, în activitatea de stabilire a drepturilor de pensie lucrează 746 de funcţionari, care asigură soluţionarea cererilor de stabilire/ recalculare/ modificare/ revizuire/ suspendare a drepturilor de pensie depuse de beneficiarii sistemului public de pensii.

De la începutul anului 2021, cei 746 de angajaţi au asigurat soluţionarea unui număr total 329.388 de cereri din care 135.014 înscrieri noi la pensie și 194.374 cereri de recalculare/modificare drepturi de pensie.

Citeste si: Se schimbă legea pensiilor. Ei sunt românii care se pot pensiona mai devreme. Se aplică de astăzi, 19 august

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se schimbă legea pensiilor. Ei sunt românii care se pot pensiona mai devreme. Se aplică de astăzi, 19 august

VIDEO| Angela Merkel: 'UE trebuie să-şi rezolve disputele prin discuţii, nu prin decizii judecătoreşti'

Dezastru pentru Dan Bittman! S-a aflat motivul real pentru care este împotriva restricțiilor și a vaccinării. Informația care îl distruge

Vechime în muncă online. Cum verifici câtă vechime în muncă ai acumulat pentru pensie?

Ei sunt cei care vor ieși la pensie cu 13 ani mai devreme. Legea a intrat în vigoare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies