Ei sunt cei care vor ieși la pensie cu 13 ani mai devreme. Legea a intrat în vigoare

,
Ei sunt cei care vor ieși la pensie cu 13 ani mai devreme. Legea a intrat în vigoare
Ei sunt cei care vor ieși la pensie cu 13 ani mai devreme[Sursa foto: PixaBay]

Vești bune pentru aceste persoane, vor ieși la pensie cu 13 ani mai devreme, potrivit noii legi care intră în vigoare de astăzi, 18 august 2021.


In articol:

A fost adoptată o nouă lege potrivit căreia angajații care au lucrat cel puțin 25 de ani în industria de producție de energie termică sau electrică vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, după cum relatează Alba24.ro.

Ei sunt cei care vor ieși la pensie cu 13 ani mai devreme

Noua lege care reduce vârsta de pensionare cu 13 ani pentru aceste categorii de angajați, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în urmă cu 30 de zile. Aceasta nu se aplică retroactiv, astfel că munca desfășurată în aceste condiții până la 17 august 2021 nu este luată în calcul pentru reducerea vârstei de pensionare. Legea se va aplica numai pe viitor.

Ei sunt cei care vor ieși la pensie cu 13 ani mai devreme
Iohannis, legea pensiilor [Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Peste 45.000 de români au ales pensia din străinătate în locul celei din România. Câți bani primesc pensionarii în alte țări

Cine beneficiază de reducerea vârstei de pensionare

Potrivit legii promulgate de Kluas Iohannis, se adaugă o nouă categorie la lista activităților considerate ca fiind desfășurate în condiții speciale:  ”activitățile de producție, mentenanță și asimilate din unitățile de producție a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând și unitățile de extracție a cărbunelui, pentru personalul implicat direct și

nemijlocit în utilizarea procedeelor și utilajelor specifice producției energiei electrice și extracției cărbunelui.”

Ei sunt cei care vor ieși la pensie cu 13 ani mai devreme
Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor[Sursa foto: Facebook]

Ei bine, este vorbe atât de cei din unitățile care produc energie electrică, cât și despre cei din unitățile care extrag cărbunele folosit de respectivele termocentrale.

Așadar, pentru persoanele care lucrează în aceste condiții, reducerea vârstei de pensionare va fi de 13 ani, iar stagiul complet de cotizare este stabilit la 25 de ani.

Totodată, Casa Națională de Pensii a subliniat că noua lege nu permite asimilarea în condiții speciale a perioadelor realizate înainte de intrarea în vigoare a noii legi, 18 august 2021, și nici nu duce la recalcularea pensiilor aflate deja în plan.

Citeste si: Vestea momentului pentru români! Se modifică legea pensiilor. Ce categorie de salariați va sta în câmpul muncii cu doi ani în plus

 

Citește-ne pe

Citește și:

Peste 45.000 de români au ales pensia din străinătate în locul celei din România. Câți bani primesc pensionarii în alte țări

Recepție de Ziua Națională - Klaus Iohannis, față în față cu Florin Cîțu și Marcel Ciolacu

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Este anunțul momentului pentru pensionarii romani: ''Se iau 3 miliarde de la pensii...''

Rectificarea bugetară: Guvernul a decis cine primește mai mulți bani. Intră în vigoare de săptămâna viitoare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies